tirsdag 9. april 2019

Hvordan jekke opp hytte

Hvordan jekker jeg opp ei typisk tømmerhytte på kvm om flere av pælene må skiftes? Reparasjon av grunnmur - jekke/løfte gammel hytte2. Et hjørne/langside har seget ned ca 7-cm, og jeg tenkte å jekke den opp.

Den er skjeiv bare de ytterste 3-meter, det står noen søyler der. Hva med en hydraulisk jekk for opp til tonn fra Biltema ? Det fungerer ihvertfall meget godt, jekket en hytte ca cm i fjor sommer ;) Men husk godt. I denne prosessen “jekke” opp enkelte bjelker slik at de verste ujevnhetene i gulvene blir.


Hvordan gikk det med din reparasjon av pilarer? Antakelig blir det behov for å jekke opp hjørnet noe. Et par vanlige biljekker (garasjejekker) gjør underverker, . Statikeren kan også fortelle deg hvordan du praktisk skal gjennomføre arbeidet. En leser lurer på hva som kan gjøres når hytta er synlig skjev. Kan ikke skjønne hvordan denne har blitt så skjev uten å at muren sprekker opp?


Dersom det viser seg at muren har seget, kan hytta jekkes og bli helt bra . En av de som var med hadde vært med på å jekke opp hus noen. Det neste spenningsmomentet var å se hvordan huset ville oppføre seg . Det ble engasjert snekker for å jekke opp hytta. Han kom ikke til fra yttersiden av hytta og valgte å fjerne gulvet for å gjøre arbeidet. Byggmesteren som har vurdert skadene, anbefaler at hytta jekkes opp på grunnmurene, inkl.


Da stod røyken opp mellom beina hans, og i løpet av sekunder stod. Nå har han jekket opp hytta cm, og synes det er en fryd å gå over . Nå har et spesialfirma fra Bergen jekket opp hytta, fått den på en liten skinnegang og rullet den opp på nye hyttefundamenter. Hvis hytten har brønnvann er det også lurt å spørre om hvordan tilsiget er, noen . Klimaet utsetter huset og hytta for store påkjenninger. Hytta må jekkes opp et stykke av gangen for å reparere eller få på plass nye pilarer. Sikkert ett litt dumt spørsmål, men hvordan løfter/senker man hytta på.


Hytta har vært stabil skjev siden da og fått ny grunnmur for år siden. Vi ønsker å få jekket opp hytta og justert skjevheten. Jekke opp hytta, gå over alle bærebjelker og evt skifte dem,.


Etter døgn på hytta kan bare gi opp å vaske klærne, lukta går aldri bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg