onsdag 24. april 2019

Hvordan montere røykrør

Takk for kjapt svar, men hvordan er det med røykrørsgjennomføring når uttaket er i et hjørne på. Har montert to røykrør tidligere på den pipa. Jeg har nettopp fått ny vedovn og har i den forbindelse satt i ny røykrørsinnføring i lecapipa og tettet det gamle hullet som var en meter lenger . Finne ut om røret skal toppmonteres eller side/bak-monteres.


For røykrør mot stuss er det 8mm pakning som skal velges. HEY'DI ILDFAST MØRTEL Tørrmørtel til innmuring av røykrør m. Oppussing del av montering av vedovn. Lær om korrekt montering og opsætning af brændeovnen. Et frittstående ildsted knyttes til en skorstein med et røykrør. Når ovnen er ferdig montert, tetter man mellom røykrøret og innføringen.


Hart hvordan slike rør monteres og jeg må så å si rive brannveggen og kakke større hull i pipa for å få et slikt rør på plass. DOVRE 2175/25CBS kan monteres på tregulv når dette dekkes. Husk ovnskitt ved montering av røykrør og røykut-.


Det er vigtigt, at den nye brændeovn kan monteres der, hvor du ønsker det. Hvis peisovnen skal tilsluttes til en skorstein i mur skal det benyttes et butt røykrør. Sintef 1– 096) og må monteres i hht monteringsanvisning.

Ved bruk av rørskjol må avstanden mellom røykrør med skjold og brennbart . På den måten kan du ta i bruk ildstedet med en gang det er montert. Men spør om de vil se på røykrøret og murarbeidet der før du murer . Når du monterer ovnsrøret (sammen med ovn) så bruker du noe som kalles. Denne avstanden mellom røykrøret og murstussen tar opp bevegelser som et røykrør naturlig utsettes for. Icopal pipe er tillatt montert med to vanger inntil brennbart materiale. Vær omhyggelig med tilkobling av ildsted og ved montering av røykrør.


Av og til er det behov for litt ekstra innsats: Noen ovner har røykrør med bend. Her er det som regel montert et feiespeld. Dette åpnes enkelt når du skal fjerne sot . Så nå vurderer jeg på hvordan jeg skal gå videre. Jeg monterte ovn, røykrør, innsats i pipe osv.


Husk at det er mulig å montere ovner som er produsert før 1940. Neste steg var å montere røykrøret mellom ovn og brannmur. Hvordan mure en bakerovn i tegl og leire.


Overganger, skjøtestykker, spjeld for ovnsrør,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg