tirsdag 16. juli 2019

Søknad dispensasjon byggesak

H:\Etater\PlanBygg\Byggesak\Skjema\DISPENSASJON. Når du skal søke om dispensasjon bør du begrunne den med forhold. Søknad om dispensasjon må være grunngitt og dispensasjonen må nabovarsles med mindre den .

Det klare utgangspunktet er at alle byggverk skal oppføres innenfor lovverket, reguleringsplaner og øvrige . Det søkes med dette om dispensasjon fra: Bestemmelsen det . Før vedtak treffes, skal naboer varsles på den måten som nevnt i § 21-3. Dispensasjon er en særskilt tillatelse gitt på bakgrunn av en skriftlig søknad om varig eller.

Flere vedleggMed detaljkart menes: Kart i målestokk 1:1000/1:5hvor planlagt tiltak er tegnet inn med målsatt avstand til midten av vegen. Eksempler på tilfeller hvor søknad om dispensasjon kan være nødvendig, kan være dersom en nabo ikke ønsker å gi samtykke til plassering av . Gå til Søknad om dispensasjon - Det må søkes om dispensasjon i byggesaken og denne skal grunngis etter plan- og bygningsloven §19-1. Dispensasjonssøknaden kan legges ved byggesaken til kommunen, eller den kan. Jeg må søke om dispensasjon til å få bruke etasjer i huset mitt, men kommer ikke på. Ansvarlig for utarbeidelse: Bergen kommune, Etat for byggesak og private.


Søknad om dispensasjon kan sendes separat eller samtidig med søknad om. Forskrift om gebyrregulativ plan-, deling-, byggesak og seksjonering. Du kan velge om du vil søke dispensasjon isolert sett, for senere å omsøke selve tiltaket . I rene unntakstilfeller kan det likevel sendes inn søknad om dispensasjon fra krav som er fastsatt i plan, lov eller forskrift, jf plan- og bygningsloven § 19-1. Tiltakshaver og eiendoTiltakshavers navn, adresse, telefon, e-postadresse. Søknad om dispensasjon etter plan- og bygningsloven kap.


Den kan også leveres alene, og bli behandlet før byggesaken blir innsendt. Søknadsskjema, vedlegg, dispensasjoner, krav, nabovarsling. Byantikvaren i din byggesak, anbefaler vi at du skaffer denne før søknaden sendes inn til oss. Hva skal en søknad om dispensasjon inneholde?


Hjemmel for å søke om dispensasjon er plan- og bygningsloven § 19-1. Søknad om dispensasjon skrives på eget skjema, og søknaden må . Det er også mulig å søke om dispensasjon fra de andre kravene i TEK. Informasjonen på denne siden er tilpasset søknad om tiltak uten ansvarsrett, dvs. Vi gjør oppmerksom på at hvis du må søke om dispensasjon så vil . Bygg uten å søke Informasjonsark om dispensasjon (dibk.no).


I de fleste byggesaker er det krav om at du sender inn et situasjonskart som viser det planlagte . Slik søker du om dispensasjon: Dersom et tiltak er i strid med. Søknad om dispensasjon skal være begrunnet, dvs søknaden må tydelig. Dersom det søkes om dispensasjon i forbindelse med en byggesak legges .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg