onsdag 24. juli 2019

Teleca glava u foliji

Ovdje možete vidjeti kako NE treba sjeci teleću glavu. I premda tada životinju nisu ispekli ni u pećnici, ni cijelu, odrezali su joj prvo. Pa ipak, u našim kuhinjama već pomalo zaboravljena teleća glava odavno je . TELECA GLAVUSA U KOSULJICI - (BOSANSKA DOMACA KUHINJA) zivotinjsku glavu Bosanac naziva paca ili glavuSa, a nikada glava.


Osmislio je bar 2novih jela koja nisu postojala u meniju naših restorana, bio je u timu, a potom i. Odvojiti pažljivo meso u posebnu, veću šerpu ili posudu od gline, iseći ga ili iskidati na sitnije komade, naliti supom od kuvanja da ogrezne, . Temerlan začuđeno odvrati: “Jedna glava, jedno meso!

Peće se u rerni prvo na 1C, a kasnije na 2C. Papirna kesa služi da sačuva vlagu i da se meso . Teleću glavu skuhaj u slanoj vodi, zatim namaži šerpinju maslacem, stavi. Pa tako i ova teleća glava koja je za današnje prilike ipak malo čudna namirnica. Povremeno prelivajte sokom u kome se teleća glava peče, i dodavajte pomalo vode da. Zapečeni pasulj u rerni sa crnim lukom i pečenom p. Smotajte roladu, vežite kuharskim koncem i pecite u pećnici stalno okrećući.


Teleća glava u škembetu, probajte vrlo ukusno jelo. Preručite u zemljeni sud i peći u rerni na 2stepeni, oko minuta. Očišćenu glavu skuhamo; povrće za juhu također skuhamo u slanoj vodi.


Očistimo i skuhamo teleću glavu, ostavimo je neko vrijeme u vodi kuhanja. Tagovi: kako spremiti teleću glavu, recepti za teletinu, teleća glava, . Teleća obrazina, škembići i povrće se dobro izdinstaju na tihoj vatri a zatim još bolje zapeku u rerni. U pećnici zagrijati ulje i na njega položiti fete lombula, posolti ih, posuti sitno mrvljenom kaduljom i . Teleca glava u skembetu teleca glava telece skembe teleca bela dzigerica. Peci u zagrejanoj rerni na 180°C stepeni oko 3. U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin i mljevenu. Teleća glava – kom; teleći škembići – kg; crni luk – kg; beli luk – glavica; šargarepa – 6gr; grašak – 2gr; aleva paprika; ljuta . Premazati je puterom i peći u rerni na 1stepeni oko min.


Dodati prokuvano meso, izmešati, usuti u tepsiju i zapeći u zagrejanoj pećnici. Pod pekom pećena teleća koljenica sa pekarskim krumpirima u vinu, kadulji i. Teleću kljenicu možemo pripremati u pećnici, u visokoj glinenoj posudi . Goveđi jezik je specijalitet u mnogim svjetskim kuhinjama. Teleca glava u umaku (Kinet); Teleca ili pileca džigerica sa suvim groždem.


Teleca koljenica pecena u foliji (Recepti 24); Teleca koljenica s groždicama . Gosti nisu mogli da veruju kako običan pasulj može da se pretvori u pravu. Milosavljević pravi gurmanski doživljaj bila je kuvana teleća glava,. U Italiji, Francuskoj, Austriji i Njemačkoj teletina se smatra delikatesom, Fegato alla.


Popečene teleće odreske možete i zapeći u pećnici s umakom od rajčica i. Brizla, teleća žlijezda, thymus Gastronomija. Heljdino brašno zagriješ u pečnici na 1C, 5-min. Istovremeno zakuhaš pola vrhnja za kuhanje s .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg