mandag 26. november 2018

Radon krav 2016

Endringene som nå innføres betyr i praksis at du som boligeier ikke trenger å oppfylle alle tekniske krav til blant annet energi, tilgjengelighet, radon og dagslys . Byggteknisk forskrift (TEK10) stiller krav til at alle nye bygninger som er beregnet for varig opphol skal . Ikke krav til radonsperre og tilrettelegging av tiltak i grunnen.

Krav om radonsperre og tilrettelagt tiltak mot radon i grunnen gjaldt tidligere for areal . Nå reduseres kravene til minimum takhøyde, utsikt fra vinduet og krav til tilgjengelighet.

I dag er kravene til å endre eksempelvis en kjeller til en stue eller en leilighet. Det er i dag om krav om radonsperre og tilrettelagt tiltak mot radon i grunnen ved . Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende . Departement, Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Det er gjennom strålevernforskrifta av 29. Kvam herad har avtale for kommande målesesong (2016-2017). Tidligere har det blant annet vært krav om minst meter takhøyde,.


Ved tidlegare radonmålingar i Kvam, i 199 200 20og fram til 201 har. Radon i utleieboliger Dersom du leier ut en eller flere boliger har du plikt til å dokumentere overfor leietaker. Les mer om krav til radon i utleieboliger på Statens stråleverns nettsider.


Statens strålevern stiller krav til radonnivået i alle utleieboliger. Hun snakket om at jeg burde ta en radon måling hjemmet. Dette innlegget har blitt redigert av ATWindsor: 22.


Det vurderes også om det skal blir krav til radonmåling ved salg av bolig, men så langt er . Det enda sättet att upptäcka för höga nivåer av radon i sin bostad är att mäta. Om radonvärdet överskrider 2Bq/mbör åtgärder vidtas. For dei som leiger ut busta er det eit krav om å måle radon. Radonlab radonmålingar til ein gunstig pris, dvs.


I tillegg ble det gjort endringer i ansvarsreglene fra 1. Det kan her være krav til utfyllende dokumentasjon, eller oppfølging . Pukk fra stein kan gi økt fare for radon i inneluft. Det stilles krav knyttet til radon for alle nye bygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg