torsdag 12. september 2019

Båndgneis

Båndgneis er en type gneis, dvs den er en omdannet bergart, med nokså regelmessig veksling av lag med forskjellig sammensetning og struktur. Båndgneis, omdannet (metamorf) bergart med regelmessig veksling av lag med forskjellig sammensetning og struktur. Bergarten i området er båndet greis, og som mye av de øvrige Norske fjellkjeder tilhører den Kaledonidene som ble dannet fra slutten av .

Båndgneis og øyegneis betegner spesielle teksturer: båndgneis har brede, skarpe bånd av forskjellig sammensetning, mens øyegneis inneholder opptil – 10 . Bergart: Navn : Båndgneis, Tekstur : Foliasjon : Kornvariasjon : Ujevnkornet . Båndgneis (amfibolitt, hornblendegneis, glimmergneis), stedvis migmatittisk (87), n=1036. Det finnes to hoved-bergarter her, en migmatittisk gneis som ofte kalles for båndgneis og en amfibolitt med en mer eller mindre høy andel av biotitt, den mørke .

Den avsagte fjellknausen er et geologisk snitt som viser de tre typiske bergartene i Iveland: 1) båndgneis med sine lyse og mørke striper, 2) mørkegrønn . Steinmønster i båndgneis, Børhella, Andøy, Nordland. I hjerte av båndgneisen, Børvågen, Andøy, Nordland. Kristiansand: For om du har tenkt å sole deg i Kristiansan kommer du mest sannsynlig til å ta imot solens stråler på bergarten båndgneis. Søk etter: 2014-05-30-søndre-sandøy-naturreservat-lav-på-båndgneis.


The Arctic Symphonic Orchestra, Norway, commissioned a piece by Lars Skoglund in 2010. It had its premiere on the opening concert of the . De visuelle registreringene må tolkes slikt at hele området defineres som båndgneis og potensiell sulfidstein. Alt etter deres utseende, struktur og mineralinnhold kan man skille mellom ulike typer gneiser – som f.

Iveland: 1) båndgneis med sine lyse og mørke striper, 2) mørkegrønn amfibolitt. Båndgneisen er dannet fra et sediment som. I den avsagete fjellknausen er dette den viktigste mørke steintypen.


Overgangen fra båndgneis til migmatitt er gradvis, derfor begrepet . Den prosjekterte tunnel går i hele sin lengde i båndgneis med overveiende steilt stående bånding med strøkretning l40-909's vinkel med tunneltracéen. Biomangfoldet, spesielt av jordboende sopp burde vært nærmere undersøkt på disse båndgneis/amfibolitt-ryggene. Muligens vil en slik kartlegging gi grunnlag . Lokaliteten utgjøres av to små grunnlendte koller/platå med N-S-gående liten sprekkedal imellom. Bergarten er båndgneis som danner tydelige NØ-SV-gående . Her er et utpreget småkupert “amfibolitt-landskap” med to-tre små, grunnlendte, oppsprukne N-S-gående amfibolitt/båndgneis-rygger i søndre del, og mer . Sandnes ligger sentralt på Tromøy i Arendal kommune og berggrunnen er generelt bestående av båndgneis med innslag av amfibolitt, hornblendegneis og . Båndgneis kjenner vi igjen som en bergart der det veksler mellom lys- ere og mørkere bånd. Prøvegrunnlaget vi foreløpig har opparbeidet er litt for spinkelt til at jeg tør å fremme noen bastante påstander!


Tom Heldal Figur 12: Båndgneis i Kyrkjeura. Diorittisk til granittisk gneis, migmatitt, 82. Båndgneis, 8 (Amfibolitt, hornblendegneis, glimmergneis) stedvis migmatisk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg