mandag 4. februar 2019

Blank maling vegg

Det er anbefalt å velge ulike grader av matt- og blankhetsgrad i forhold til om du skal male tak, vegger eller møbler. All maling har en gitt glans - på en skala fra - 10 hvor 1er blankest. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak.

BLANK: Det er enklere å vaske bort flekker fra maling med høyere glansgrad. Thurmann-Moes tips: Mal vegg og listverk i samme farge, . Det finnes nesten uendelig mange typer maling, og alle har sitt bruk. Bruk matt maling i pussede tak eller platetak.


Men har du panelt tak (himling) står du langt friere. Da kan blank maling gi liv til rommet med. Matt: På vegger og tak i mur, gips, strie og spon brukes helst matte. Helblank: Helt blanke dører, lister og karmer som kontrast til matte og . Matte flater absorberer lys og vil oppfattes mørkere enn blanke flater.


Her er veggen malt med en matt maling, mens treverket er malt med . Lag stripeeffekter eller felter på vegg med blank og matt. Matt maling brukes på steder hvor det er mindre berøring. Jo blankere maling, jo lettere er det å holde rent.

Skoleeksempel: Blankt på gulv, lister og dør, matt på vegger, og enda mattere i taket. Selv om blank maling er lettest å rengjøre, er den ikke mer robust. Male fargen opp på veggen før du kjøper et helt spann maling. Gir en halvblank finish, som er ekstra robust og enkel å rengjøre.


Elegant Lakkmaling V er en høyblank oljemaling egnet for møbler og. Halvmatt klarlakk med forsterket UV-beskyttelse for lakkering av vegg- og takpanel. Når du så skal i gang å male veggene, kanskje til og med sparkle og. Må bare si at jeg ville valgt blank maling i taket, ikke den blankeste.


Bruker du lyse farger, vil veggene visuelt skyves ut i rommet. Blank maling får bedre fram struktur og mønster, mens den matte skjuler det du . Tak, taklister, vinduer og karmer er her malt med en blank maling, glans 8. Venstre stol: LADY Supreme Finish Superblank 26BUTTERFLY,. En matt vegg mot en høyglanset (og 90) dør er vakkert.


Der vi har panel har vi malt med halvblank maling. Jeg liker best matte vegger, men bruker blank maling (evt halvblank) på lister, karmer og . Halvblank (2 25) er vanlig på veggflater i våtrom (kjøkken og bad); Halvblank (og over) og helblank maling på lister, dør- og vinduskarmer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg