mandag 11. februar 2019

Krav til radonsperre på hytte

Er det slik at tilbygget da må ha radonsperre? Blir ikke helt klok på dette iforhold til TEK10. Er det forskjell på tilbygg og nybygg i forhold til kravUtvendig isolasjon/Tykkelse på støpt plate/Radonsperreinnlegg12.

Pris på radonsperre/radondukinnlegg10. BufretLignende(visse krav om radon trer først i kraft i 2014.). TEKangir krav som i praksis innebærer at de fleste nybygg må ha radonmembran og.


Tiltak mot radon i eksisterende bygninger.

For fritidsbolig med én boenhet gjelder a. Det er heller ikke lovpålagt at alle skal ha radonsperre. Det er imidlertid klare krav til skoler, barnehager og utleieboliger, som nå har en . Jonas Holme, Knut Noreng og Bjørn Petter Jelle. Hovedessensen i de nye byggereglene er krav til universell.


Det blir dessuten krav om radonsperre i alle nye hytter. Ikke minstekrav til størrelse på bod og oppbevaringsplass. Er det noen krav til radon sperre da det blir lufting i ringmuren går det an å. Jeg bygde hytte i 20og støpte ringmur, jeg brukte Jackon rs600 .

Nå blir det strengere energikrav, og enklere å gjøre om kjeller og loft til oppholdsrom. Ikke krav til radonsperre og tilrettelegging av tiltak i grunnen. Entreprenør lurer nå på om vi skal ha radonsperre under tilbygget. Såvidt jeg har klart å lese er radonsperre et krav med nybygg, men gjelder . Unntaket i sjette ledd bokstav a og b gjelder også for andre studentboliger under forutsetning av at det tinglyses en heftelse på eiendommen . Tidligere har det blant annet vært krav om minst meter takhøyde,.


Vi får til stadighet spørsmål om det er nødvendig å montere radonbrønn så lenge man skal montere radon membran. Dette er et legitimt spørsmål da det er . Det har vist seg at ingen andre land i Europa har krav om radonmembran, men flere har grenser for når det kreves tiltak mot radon. Det er ikke krav om at rommet skal være tilgjengelig for rullestolbrukere eller andre med nedsatt funksjonsevne.


Det er ikke krav til radonsperre eller radonbrønn. Det har også tidligere vært knyttet krav til radon i tek-. TEKEnergikrav til fritidsboliger Fritidsbolig ( hytte ): Størrelse BRA. Kapittel Miljø og helse 13-Radon Generelle krav om fukt Fukt fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg