onsdag 5. desember 2018

Male tak hvilken farge

Til vegger malt i rene hvitfarger passer det best å male tak, lister og andre detaljer i samme farge . Mulighetene er mange, og hvitt er langt fra bare hvitt! Her er ingen fasitsvar – noen velger hvit base .

Hvitt er vanligst, men det kan også bli fint med en annen farge. Men hvilken farge du velger kan påvirke helhetsinntrykket i rommet. HVITT: Lyse vegger, tak, dører og lister vil reflektere lyset og gi et luftig . Det kan være vanskelig å finne riktig hvitfarge når man skal male.

La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvitfarger som passer inntil. Vi pusser opp gangen med ferdig malt tak, dører og lister i hvitt. Ifølge ham ser samme farge i matt og blank maling ofte svært forskjellig ut. Det er viktig å tenke på hvilke andre farger hvittonen skal fungere inntil, og hvilke farger du har på detaljer som lister, vinduer, dører og tak, sier Nina Klæbo. Hvilke farge er det vanlig å bruke når en skal male taket?


På butikken anbefalte de Bomull siden dørene og listene er bomull, men jeg er redd . Uansett malingsvalg starter du med å male taklistene og benytter samme maling. Når du skal male tak, gjelder det å ha utstyret og teknikken i orden. Vi maler også listverket i samme farge som selve takflaten.

Ikke ta for mye hensyn til hvilke farger som er in. Uansett om du velger hvitt tak eller farget, er et tips å male noen nyanser lysere enn . Skal du også male taket også kan du med fordel velge samme farge. I mange interiørvalg, kan rommets tak være noe av en ettertanke.


Likevel som den største males overflate i hjemmet innvendig plass, kan taket tjene som den . Om drøyt to uker skal maleren inn og male hos oss. Når man har listefritt rundt vinduer/dører og tak - bruker man samme hvit. Er det slik at jeg kan kjøpe en annen farge i samme type maling og ta 2. Hvitt er et vanlig alternativ – men hvilken hvitfarge passer, det finnes jo så mange?


Mange kvier seg for å male taket – med en viss grunn! Det er derfor en vurderingssak hvilken malingtype du velger å bruke. Synes det er finest med hvitt tak uavhengi av hvilke farge som er på vegger.


Her skal vi male veggen med caffe latte, listene med latte og taket . En riktig farge på taket kan også bidra til å korrigere rommets utforming. Glatte overflater er raskest å male over med malingsrull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg