tirsdag 25. desember 2018

Takrenne i tre

Tre er et godt materiale, også til å lede vann i, bare vi tar hensyn til treets styrke og svakhet. For å komplementere ditt tretak, eller ditt torvtak er det fint med takrenne i tre. Våre takrenner er laget i trykkimpregnert materiale i klasse AB. I tillegg til tretak brukes takrenner i heltre til torvtak, shingel og andre taktekkingsløsninger.


Montering skjer via spesielt tilpassede rennekorker. Det er en lang tradisjon i Norge å bruke takrenner av tre, spesielt på tømmerhus og hytter. Har takrenner av tre på hytte som etter år har strore sprekker i skjøter og glipper på vindskier slik at vannet stort sett renner der det ikke .

Den radisjonsrike Laftebygg-renna videreføres nå av HeKo Laft as som et komplett takrennesystem. Takrenner og nedløp er viktige for å få regnvannet bort fra fasaden, slik at grunnmur og kjeller beskyttes mot fuktskader. Disse benyttes gjerne på hytter eller tømmerbygg med torvtak. Vær imidlertid klar over at takrenner i tre gjerne . Jeg sitter og funderer over hva slags takrenner vi skal ha på hytta vår. Hytta kommer til å ha villmarkspanel og torvtak, og da blir det kanskje . Egendesignet takrenne i tre fra Blekksmia.


Denne renna er laget i heltre og har ei innvendig metallrenne i kobber eller sink som er helloddet. En dårlig takrenne som lekker eller er tett, kan forårsake store skader. Vask først rennene og la dem tørke, påfør deretter oljen i to–tre strøk, og de er like fine . Icopal Nedløp Takrenne Stål Sort 3m-75mm.


Utkast nedløp Takrenne Stål Sort 175mm. Rørklamme Treverk Takrenne Stål Sort 48/ . Med tilbehør som møner og takrenner i tre, får du et komplett taksystem med identitet og særpreg. Tretak har vært brukt i tusener av år, og er en del av vår . Takrenner er som oftest laget av galvanisert stål, sink, kobber, aluminium eller i tre.


I dag er takrenner av tre uvanlig, og er stort sett bare brukt der det er ønskelig . Til salgs nye takrenner i tre, Royalimpregnerte x 1mm, lengde totalt 1m. Tretakrenner 10m Kjetting sort rull 10m . Takrennene ble innvendig smurt med tjære. Plattingen foran fiskesjå fra Harøy ble smurt med Carbolinium.


På tranbrenneriet ble ny takrenne i tre montert på . Skifte av vannbord (ligger oppå gavlene) på tre gavler/møner - ialt vannbord. Og bytte torvholder og takrenne (tretakrenne) på nordveggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg