torsdag 28. januar 2016

Legge radonsperre selv

Har kjøpt hus av husleverandør, men valgt å gjøre egeninnsats på støp/mur(har gått lecakurs) og da også radonsperre/brønn. Instruksjonsfilm om praktisk utførelse av bygge- og ventilasjonstekniske tiltak mot radon. NORTETT Radonsperre System er et komplett program med radonsperre i forskjellige.

I veiledning til TEK § 13-står følgende om radon: (1) Bygning skal prosjekteres og utføres med radonforebyggende tiltak . Dersom man legger dampsperre vil betongen bli liggende mellom to. Det er heller ikke lovpålagt at alle skal ha radonsperre. Den nye strålevernforskriften som trådte i kraft 1.

Legge radonmembran under huset ved bygging. De har nå oppgradert kartsøket, og på nettsidene deres kan du selv sjekke om. Selv en liten åpning/hull kan ødelegge virkningen. De har mye å vinne på at flest mulig legger membran. Bruk av radonsperre og radonbrønn er et smart og enkelt tiltak for å oppnå et sunt inneklima.


Jackon har trygge, gjennomtenkte og dokumenterte løsninger for . I et team på mann var ALFA Stop rullet ut i en hel kjeller på bare noen timer. Radonsperre hindrer at den farlige gassen trenger inn i boligen. Dette er et rimelig tiltak som effektivt beskytter mot den livsfarlige gassen, og som er enkel og hurtig å legge.

Ekstra fokus på rør og kabel gjennomføringer. Ved kuldegrader brukes Icopal Base Radonsperre. Tiltak som krever større investeringer er radonbrønn og radonsperre.


Radonbrønn er det billigste alternativet, fordi man legger radonbrønnen. HALOPROOF RMS 4er en Sintef teknisk godkjent radonsperre av høy kvalitet til bruk i bruksklasse B og C. God planlegging og sikring av konstruksjonen som er under bakken for fukt- og gassinntrenging er meget viktig. Det har nå blitt lagt gulvisolasjon og radonsperre.


Legg merke til at det under bærevegger blir lagt trykksterke isolasjonsplater, dette for å . Icopal Radonsperre monteres nede i byggegropa under. Legg på Multitape i innvendig hjørne og over skjøtene. Icopal RMB4- Radonsperre 25m 50m 100m2. Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg.


Enkle og billige tiltak som man kan utføre selv kan ha stor virkning. Derfor bør følgende trinnvise framgangsmåte velges ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg