tirsdag 12. januar 2016

Taktro bord dimensjon

Underpanel eller rupanel er det mest tradisjonelle produktet brukt som undertak (taktro) i Norge. Ja på Vestlandet ville jeg ikke brukt osb som taktro. Ja da blir det kompakte tak, men som taktro på feks kaldloft anbefales det ikke fra .

Denne anvisningen viser utførelse av taktro med trebaserte platematerialer eller bor brukt som bærende underlag for taktekning av takbelegg, takfolie, . Dimensjon, Pris Kr/lm, Pris Kr/m Kan i perioder være utsolgt! Reklamasjon må fremmes før bordene legges. Krav til dimensjon er avhengig av den lokale snølast.

Spiker-/skruedimensjon må tilpasses sløyfetykkelse, taktro og lektetykkelse. Det er et svært hensiktsmessig produkt da det er enkelt å legge . Oriented Strand Board (OSB) er et trebasert plateprodukt til bygningsformål. Dimensjonsendringene som er angitt for plater i Tabell 3. Spesielt ved bruk som taktro må det tas hensyn til at platene i praksis kan svelle – 2 . OSB/er en fuktbestandig OSB (Oriented Strand Board). Ved dimensjonering av platene som bærende taktro se NBI-godkj. Forestia Ferdigbehandlet Faspanel 6-bord/Ferdigvegg/Elitex side 8. Forestia Undertak/Forhudning/Taktro side 11.


For større snøbelastning må den dimensjonerts spesielt. Ulike undertak kan deles inn i tre typer: bærende taktro. Bordene i taktro spenner kontinuerlig over minst to felt.


Kompakte torvtak med RockTorv isolasjonsplate bygges opp med bærende taktro av f. Stedvis utskifting av taktro av takbord med over- og underliggere (mål: x 1mm). Nytt trevirke skal ha samme kvalitet og dimensjon som eksisterende. Samtidig elimineres muligheten for å montere bordene feil med hensyn. Grunnet dreneringssporene så bør en ikke ha dimensjoner under 70mm, og av sprekkhensyn ikke.


Skruedimensjonen må tilpasses taktro, sløyfe- og lektetykkelsen. Sortering og høvling av panelbord til ytterkledning har vært en viktig oppgave for byggmestrene. Oppgangssagen ga flere bord av stokken, bakhunen (skalkene) ble brukt til golv og taktro.


Bærende undertak/taktro kan også benyttes til. Det er svært viktig at riktig dimensjon på sløyfer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg