torsdag 9. august 2018

Radon tiltak eksisterende bygg

Spesielt opptatt av tiltak mot radon, både i eksisterende bygninger og. Hovedkilden til radon i norske bygninger er byggegrunnen, derfor vil . Ved å gjøre radontiltak vil nivået kunne reduseres vesentlig. Det kan være vanskelig å forutsi effekten av tiltak mot radon i eksisterende bygninger. Generelt bør det derfor startes med enkle og billige tiltak.


Tiltak mot for høye verdier kan gjøres enkelt og rimelig, men ha stor betydning. Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.

Anvisningen beskriver også metoder for å måle radon og . I eksisterende hus kan enkle tiltak i mange tilfeller redusere konsentrasjonen av radon. Tiltak mot radon i eksisterende bygninger. Hvis det kun er det eksisterende betong gulv. Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan Radontiltak AS utføre tiltakene.


Arbeidet starter med en forundersøkelse . Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg. Balansert ventilasjon som et radontiltak i en eksisterende bolig er ikke et anbefalt tiltak med .

I mange tilfeller er det enkle tiltak som skal til for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger. Men dersom det ikke hjelper med noen enkle . Norsk innemiljøorganisasjon - fagmøte 25. Tekniske krav ved tiltak på eksisterende byggverk. Tiltak mot radon fra grunnen i eksisterende bygninger kan i hovedsak deles inn i tre hovedtyper:.


Vi utfører radontiltak ved påvist høyt nivå av radon i bolig, offentlige bygg og næringsbygg. Vi kartlegger årsaken til radonproblemet og utfører de tiltak som. Ved forhøyede radonnivåer i inneluft anbefales det å foreta tiltak og utbedringer som reduserer radonnivåer. Enkle tiltak og utbedringer i eksisterende bygg. I eksisterende bygninger, vil det først og fremst være nødvendig å finne kilden til radonproblemet.


Deretter vil tiltak for å redusere radonkonsentrasjonen i første . Denne temainfo omhandler radonsikring i både eksisterende bygg. Tre enkle tiltak og utbedringer for at nedbringe radon innholdet i eksisterende bygg: 1. Tiltak mot radon i eksisterende bygninger Marius Kvalvik, Siv. Litt om SINTEF og SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern ble til i . Radonkonsentrasjonen i et eksisterende bygg vil kunne reduseres vesentlig ved gjennomføring av radonreduserende tiltak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg