fredag 3. august 2018

Skjøte røykrør

Skal skjøte på et røykrør i forbindelse med montering av ny peisovn. Kan skjøtestykket bare dyttes innpå røret det skal forlenge, eller må det til . Hei, har et 125mm røykrør jeg skal støpe fast i ei teglsteinspipe. Overganger, skjøtestykker, spjeld for ovnsrør, friskluftspjeld gjennmuringslokk. Sprekker og skjøter i ovner kan tettes med ovnskitt som herder til en ildfast masse.


Let etter feil som løse steiner, dårlig mørtel og løst røykrør, og reparer dem . Vår anbefaling til teknisk løsning er at det monteres nytt røykrør på. Enten bytte hele røret, eller nytt skjøte mellom de eksisterende rørene. Røykrør og skjøter på røykrør må være tette og ikke komme nærmere brennbart materiale enn cm.


Data for å kalkulere dimensjoner på røykrør og skorstein: (se vedlegg 1). Alle skjøter på røykrøret må også være tette. Det er viktig at røykrøret ikke stikker inn i . LECA lettbetong, med innvendig ut- sparing som isoleres . Ved festeflenser: mm på sidene og mm over peisinnsats.


Isolert røykrør: 1mm fra utvendig lags . Direkte røykrør i DVP-serien (cm INNVENDIG RØR/cm UTVENDIG RØR).

HVIS SKJØTER MELLOM DE FERDIGE VEGGENE OG. Vi anbefaler toppmontering av røykrør for tryggere og mer. Se etter at det ikke er sprekker i støpejernet eller lekkasjer ved skjøter i røykrør.


Den unike skjøteløsningen gir ikke bare en diskret og stilren montering. Den hindrer også varmespredning til skorsteinens utside. Skjøte-tape for ovnspakninger varmebestandig. Neste steg var å montere røykrøret mellom ovn og brannmur.


Det er viktig at alle skjøter tettes helt. Feiing av røykrøret eller pipe gjøres gjennom. Monter om slik at høydeforskjell mellom røykrør er minst.


Mål senterhøyden på kjelens røkrør, Stativets høyde bestemmes av. Dersom det skal benyttes mere enn skjøter over tak, må pipen barduneres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg