onsdag 15. juli 2015

Snekre labankdør

Regner med du skal lage labankdører med stabelhengsler. Prinsippet med labankdør er Z-bkonstruksjonen på bak- eller framsiden. Med labankdør trengs ikke karm, døråpning og panel omkring . Labankdøra var over hundre år gammel og ikke til å redde fordi den var dårlig vedlikeholdt. Vi laget ei helt ny dør som ble enda bedre enn den gamle. En labankdør er en enkel tredør som er laget av stående plank tett i tett, bundet sammen med en horisontal plank oppe og nede, og stivet av med en skråplank.


Hvis du er ute etter en dør litt utenom det ordinære, kan disse dørene kanskje være noe for deg. Labankdør, enkel dør av bord eller panel med en labank oppe og nede og en mellomliggende skråstiver. Videre skulle det hakes ut i taksperrene for både toppsvill og drager, og døra til bua måtte være en labankdør som måtte monteres med . Bruk utenpåliggende hengsler (stabelhengsler eller smijernshengsler). Hvis du er i tvil om hvordan disse ser ut, . Det er mye å spare på å organisere seg bedre der du skal jobbe. Vår ekspert Per Christian Mathiesen gir deg tips slik at du kan bli mer effektiv . Labankdør: Er en enkel tredør som er laget av stående plank tett i tett bundet sammen med horisontal plank oppe og nede, og stivet av med en skråplank.


Døråpningen skal ha vannbord på oversiden og utvendig belistning. Det skal også lages en labankdør av stående bord. Da spørs det om jeg ikke må lage meg ei labankdør.


Eller om jeg får ta i ei gammal fyllingsdør med karm hadde kanskje det vært like greit. Hovedinngangsdøra er ei labankdør som er kledd med profilerte bord i fiskebeins-mønster. Ei labankdør fører inn i ei bratt trapp opp i andre etasje. Bod/uthus leveres i seksjoner (vegger, gulv og tak i deler).


Priseksempel: Bod/uthus med labankdør og stk. Vinduer: trevinduer med enkle glass og gjennomgående sprosser. Teknisk komité sa ja til at Terje Welle Busk fikk takopplett og labankdør på sjøbua på Brentholmen. Ei branndør samt erstatning for to nyare dører innafor labankdør. Erstatning av to nyare låsbare dører innafor labankdører.


Rommet har adkomst fra tunet gjennom en enkel labankdør. Det har dør til masstua mot høyre og setret til venstre. Tømmerveggene i setret og masstua utgjør .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg