torsdag 23. juli 2015

Støpe dekke ute

Støp av betong plate Murbygg betongbygg husbygg trebygg tilbygg restaurerebygg fine bygg. Pynt opp ute: Slik lager du din egen krukke i betong. For å forsinke herdingen kan du dekke fersk mørtel med plast.

Enten du skal støpe en trapp, fundament til tørkestativ eller annet, må du sikre. Du kan dekke til med plast for å bevare fuktigheten lenger. Ved lagring bør armeringsjern dekkes til med plast for at ikke fukten skal gjøre.


Håper det er noen med erfaringer fra forskaling,armering og støping av.

Så lenge alt stein-lignende stoff blir godt dekket med betong er ikke tykkelsen kritisk. Dette er ute, da må det være 1 oppfylling under hellene ellers risikerer du at de . Viktig å dekke til ved støp av gulv i mange minusgrader. For å sikre at overganger mellom for eksempel en søyle og et dekke eller . Støpt dekke av betong ble mye brukt tidligere.


For at et slikt gulv ikke skal kunne bevege seg og sprekke opp, må betongen armeres og hvile på et fast og . Ulempen er at du må ha ganske dyre skiferheller av tilstrekkelig tykkelse og styrke, mens du på et dødt støpt dekke kan bruke tynnere . Det er enkelt å støpe sitt eget gulv, særlig med Dønn Armert betong. Hvis det er fare for nattefrost, dekker du med plast.

Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. Støping av betongsåler behøver ikke være noen umulig oppgave. Her er noen råd og tips til hvordan det kan gjøres.


Rådene og tipsene er bare til veiledning og . NB: Kjøp SEMENT som du blander ut til betong selv og IKKE ferdigblandet støpemørtel. Har en gammel betong terrasse som skal avrettes for å legge membran. Etter at alt var ute begynte vi med avretting.


Det er enkelt å støpe sitt eget gulv, særlig med ferdigarmert betong. Hvis det er fare for nattefrost, må støpen dekkes med plastfolie eller lignende. Avhengig av ønsket fasong og tykkelse, utetemperatur og fuktighet, kan man tilpasse herdetiden ved å bruke forskjellige tilsetningsstoffer. De fleste tenker at plattingen skal være av tre, men hvorfor ikke heller lage den i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg