mandag 21. november 2016

Torvtak oppbygging

Utførlige opplysninger om torvtak finnes forøvrig i NBI Byggdetaljblad 544. Tradisjonelle åstak med rundtømmer og torvtak kan løses på to måter, enten med lufting under torvtaket. Prinsipiell oppbygging av kompakte isolerte torvtak. Kompakte torvtak med RockTorv isolasjonsplate bygges opp med bær- ende taktro av f. Eksempel på oppbygning av torvtak over uoppvarmet bygning.


Taket har tettesjikt av undertaksbelegg og plastplate. Denne anvisningen beskriver tekking med . Jeg skal legge torvtak på et hus til someren, men er ikke sikker på hvordan. Hele oppbyggingen fra trevirket/sutaksbordene og ferdig tekket? Det er i alle fall mer enn jord og gress, som er den delen som er synlig.


Oppbygging av torvtak med taktro, nødvendig membran og/eller rotsperre og isolasjon over taket med torven lagt rett på isolasjonen, varmtakløsning, har blitt . Særlig på fritidsboliger, og spesielt på laftede hus, er det mange som vil ha torvtak. I dag er det relativt dyrt å legge torvtak, men slik var det ikke i tidligere tider. Rockwool Torvtak bygger på gamle og tradisjonsrike prinsipper. Prinsipiell oppbygging av kompakte isolerte torvtak Kompakte torvtak med RockTorv .

Protan Torvtaksystem er utviklet for å møte dagens krav for å tekke med den gamle tradisjonen med grønne tak av torv og gress. Torvtak er i dag svært vanlig på hytter som er bygget i fjellheimen de siste 30-40. En slik oppbygging som her er beskrevet byr på flere fordeler – også for dem . Torvtak med gress og urter tilhører denne kategorien. File:Oppbygging av torvtak ved Glomdalsmuseet.


From media Commons, the free media repository. Vi har studert torvtak og legging av disse siden 1994. Torvtak tilfredsstiller ikke dette kravet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg