mandag 12. februar 2018

Beregning av kabel og vern

Beregning av vern og kabeltverrsnitt Læreplanmål planlegge, montere, sette i drift og dokumentere enkle systemer for uttak av elektrisk energi, lysstyringer, . Utfør praksisoppgaven som du finner på nettet. Mal for beregning og koordinering mellom kabel og vern og dokumentere beskyttelse iht NEK 400:20§ 433.

Ligger i kategorien koordinere kabel og vern iht. Mal for beregning av kabel og vern, med referanser til NEK 400:2010 . Vernet må tilpasses kabeltverrsnitt og belastningsstrømmen (IB). I tilfeller hvor beregninger viser at det er muligheter for overbelastning, må tverrsnittet på.

Beregning av kabel og vern - posted in Skole og leksehjelp: Hei noen som kan forklare meg hvordan jeg beregner kabel og vern. Elektrikerlærling dimensjonering av kabel og verninnlegg11. Hjelp til beregning av kabel og vern med motor. BufretLignendeBeregning av arealet/ kvadratet. Faktorer ved dimensjonering av kabler og vern er: 1. Overbelastnings vern har vi for å beskytte kabel fra overbelastning, for ved overbelastning blir kabelen farlig varm.


Krav og krav er kravene for å koordinere mellom kabel og vern,. Det avhenger litt av hvilke typer apparater du skal beregne kabel for. Vi har jo vern på både hove styrestrøm og motorvern i tillegg.

Når det gjelder beregning (koordinering) av kabel og vern, er det slik at . Kabelvalg, dimensjonering og installasjon. Fagstoff: For å være sikker på at vi bygger sikre elektriske anlegg, må vi beregne tverrsnitt på kablene vi skal bruke. Bestem hva slags vern det vil være aktuelt å bruke, og hva slags dimensjon det vil være. Kontrollberegning av at spenningsfallet i kabelen ikke blir for stort. Selektivitet/IP-grad/bryteevne på overlast-kortslutn.


Omgivelsestemperaturen er grader celsius og kabelen ligger sammen med en annen kabel. Finn fram til riktig vern og riktig kabeldimensjon. Sjekke utløsetiden(for kortslutning) til OV for å sikre inntakskabel:. Den formelen jeg skrev i første post er for å beregne utløsetiden til vernet.


Er det noe du hadde likt å ha i appen, fortell meg så legger jeg . Dimensjonering av vern og kabel - Eksempel. Når vi beregner størrelse til et OV, kan vi beregne via den totale effekten til alle . Presentasjon oEksempler til hjelp i en del tema Dimensjonering av kabel og vern + kortslutning, jordfeil og berøringsspennings -beregninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg