mandag 26. februar 2018

Vrakpant bil regler

Alt du trenger å vite om vrakpant og innlevering av vrakbil hos oss. Det er kun autoriserte biloppsamlingsplasser i Norge som har lov til å motta og videreformidle . Når du vraker bilen din på en godkjent vrakplass får du utbetalt vrakpant etter gjeldende sats.

Vrakpant kan utbetales for kjøretøy som vrakes innen EØS-området. Leverer du et bilvrak til gjenvinning i 201 så mottar du 30kr i vrakpant. Stortinget økte vrakpanten for kasserte biler fra 25til 30kroner fra og med 1. Når du skroter bilen din får du utbetalt en vrakpant.

Det var Gro Harlem Brundtland som hadde ideen! Vrakpantavgiften er på 24kroner for 20og . Ved avskilting av kjøretøy kan man få utbetalt vrakpant ved å levere bilen til et. Når bilen likevel skal vrakes er det mange som velger gjøre litt.


Bilene stables i høyde for å få plass til alle som skal levere inn bilen for å få vrakpanten utbetalt. NRK arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god . Velkommen til vårt bilopphuggeri i Larvik! Dette er reglene for betaling av årsavgift på bil. Vi tar i mot bilvrak og betaler kr 300- kontant i vrakpant.


Alle anlegg for mottak av vrakbiler er underlagt strenge regler fra myndighetene. Var vel snakk om høy vrakpant på gamle dieselbiler, men husker ikke helt hva . Får du faktura for årsavgift, trenger du ikke å betale denne. Har du en bil du planlegger å innkassere vrakpant for i løpet av året? Du kan putte både vrakpant og halve årsavgiften i lomma om du vraker bilen før juni er over.


Til tross for et strengt regelverk for innsamling og gjenvinning, synes mange bilvrak å. Flere steder er bilvrak samlet opp på større bilkirke-gårder, mens i andre tilfeller. Vrakpant utbetales heller ikke for alle typer kjøretøy. Vrakpant er 30kr og utbetales fra Skatt nord 2-uker etter utstedt vrakmelding.


I januar og februar trenger dere ikke bestille tid for innlevering av bil til vraking. I mars har vi høysesong og stor pågang av . Kan jeg da plukke av de gode delene, og fortsatt få vrakpanten? Eller er det noen regler for at bilene må være komplette ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg