tirsdag 20. februar 2018

Treslag til båt

Ragnar Steinhovden fra Sandnes bygger drømmebåten, ketchen Njord i tre og epoksy. Han beskriver arbeidet fra planlegging til ferdig båt. Fortsatt blir det brukt i båter, blant annet til spant fordi treslaget både er slitesterkt, seigt og tåler fuktighet godt Norsk furu er et utmerket . De fleste mindre tre-båter bygges hovedsakelig av furu, med eik til kjøl, stevner, band og spanter.


Ofte brukes furu også til band og spanter. Treslaget kan benyttes i alle typer innvendig bærende konstruksjoner, spesielt. En av våre spesialiteter er listverk i forskjellige treslag som eik, teak, mahogny. Vi har satset på å bygge opp et stort utvalg av materialer til båt, særlig teak- og . Title: Treslag Egenskaper, Author: Cecilie Andresen, Name:. Båter bygd hovedsakelig av tre har en lang tradisjon, og er utbredt på alle kontinenter i verden.


De første båter med skrog av tre er stokkebåter, som senere ble . Eika blir ofte kalt for et maritimt treslag fordi det tidligere i stor utstrekning ble brukt til skipsbygging. Fortsatt blir det brukt i båter, blant annet til spant fordi . De vanligste tropiske treslagene brukt i møbler og båt er gjerne teak og mahogni, mens for parkett brukes det treslag som merbau, meranti, eukalyptus eller . Tre er utan tvil blandt det stivaste matrialet som finst , i forhold til vekta. Her finner du en oversikt over de vanligste tropiske treslagene som selges i. Afrormosia Treslag fra Vest-Afrika, som bl. Ref treverk av Rogn i båt: Villrogn (Sorbus aucuparia) Villrogn har en lang historie som kulturplante.


Den er også kjent som Tors tre i norrøn . En navneplate av tre er ikke en kostna det er en investering og verdiøkning av din båt. Navneplater til båt varierer stort i utseende, materiale og utførelse. Båt, i videste forstand enhver farkost til bruk på sjø og vann; normalt.


Grønland har skinn på et rammeverk av ben eller tre vært . Et to-komponent vannfast og sterkt trelim for vann- og værbestandige liminger som f. Limer tre mot tre og tre mot andre materialer . Ha fokus midt på båten, både i lengde og høyderetning. Det kan være veldig dekorativt å blande forskjellige treslag i stedet for å male. Afrormosia: treslag fra Vest-Afrika, som bl. Er trua (EN), og oppført i CITES appendix II.


Tillatelse fra grunneier; Skjær helt ned bakken hvis du skal felle et lite tre; Lag så. Ta et stykke bark; Begynn å spikke den til en båt; Lag et lite hull i bunnen på . Rita bygges i tre/epoksy med malt skrog eller trefinnish (mahogny/furu) utvendig. For Omar ble dette den siste av tre båter han fikk bygget for familien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg