onsdag 11. mars 2015

Regnbed

Regnbed er et fleksibelt tiltak for lokal disponering av overvann. Anlegget fremstår som en beplantet forsenking i terrenget der vann lagres på overflaten og . Oslo og i Sør-Trøndelag som viser at regnbed kan fungere godt også under. Forslag til dimensjonering og utforming av regnbed for norske forhold.


Paus er PhD student ved institutt for vann- . Med byenes fortetting og økende harde flater trengs det tiltak for å forsinke vannet en kort periode, for å unngå flomtopper som . Regnbed på kvadratmeter i Norges største borettslag, Risvollan i Trondheim.

Det mottar overflatevann fra en ballplass og en grasbakke. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Regnbed er nedsenkninger i terrenget, gjerne i forbindelse med en vei, gårdsplass eller parkeringsområde, hvor en leder overvann. Regnbed som tiltak for overvannshåndtering i småhusbebyggelse.


Rain gardens as measures for stormwater management in areas. Regnbed er en vegetert forsenkning i terrenget hvor overvann samles . Regnbed på leirjor med utskiftet filtermedium og drenering. Et regnbed er et “blomsterbed” der arter som liker mye vann trives. Regnbedet er en grunn forsenking i jorda. P˚a tross av s˚a langt gode erfaringer med regnbed som tiltak for.


Et regnbed er en nedsenkning i terrenget, plantet med naturlig og stedstilpasset vegetasjon, som fremmer oppsamling, fordrøyning og infiltrasjon av overvann . Et regnbed kan optisk ligne på en vanlig hage, men det er spesielt designet for å håndtere lokalt overvann. Skjult under vegetasjonen er det et gjennomtenkt . Paus og Braskerud (2013) Forslag til dimensjonering og utforming av regnbed for norske forhold. Med et regnbed i haven kan du lade regnvand sive ned i jorden, så du mindsker risikoen for oversvømmelse.


Regnbed for rensing av forurenset overvann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg