mandag 9. mars 2015

Tørketid betong ute

Jeg har støpt litt ute her hjemme, og jeg har brukt vanlig mørtel i sekker. Hvor lang tid tar det før betongen er hard og tåler vann og kulde? Var ute og sprayet litt vann på toppen i dag og de kjentes jo omtrent.

Betong er uansett ikke fullstendig herdet før det har gått mange år. Det sparer penger og tid fordi armeringen er en del av betongen og du slipper å armere med jern og nett. Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. Vi beregner tørketi og dermed venteti ved bruk av forskjellige typer betong. Den kommer på bil og tømmes rett i forskalingen.


Husk å fortelle hva betongen skal brukes til når. Betongen herder ved at vann og sement inngår en kjemisk forbindelse. Pynt opp ute: Slik lager du din egen krukke i betong. Med en betongblander kan du enkelt blande betongen selv.


Tørrmørtel til gulvpuss, støp og påstøp, ute og inne. Tørketid Som annen betong bør Hey'di Støp Bettervannes i flere dager, tildekkes med plast, eller . Hey'di Støp Bbenyttes til støpearbeider inne og ute, enten som påstøp i. Hey'di Støp Bettervannes i flere dager, tildekkes med plast, eller .

Holder på med endel støping (plattinger, havegang osv) som det skal flislegges oppå. En stor del av dette porevannet vil tørke ut. Betongdekket tørker til det er i fuktlikevekt med luften omkring, det vil si til den relative luftfuktigheten i betongens . Avhengig av ønsket fasong og tykkelse, utetemperatur og fuktighet, kan.


Vanligvis består en kubikkmeter betong av 1- 1liter vann, 300 . For kortere herdetid på gulv; benytt ADDA KVIKKSTØP eller ADDA FLYTSTØP. I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Betong er et byggemateriale som lages ved å blande sement og vann med san stein.


Pukk er rimeligere enn betong (3kontra 10kroner pr. m3), og derfor legger vi. Ved en utetemperatur på grader og en betong som var varmet opp til 22 . Det er enkelt å støpe sitt eget gulv, særlig med Dønn Armert betong. Det sparer tid fordi armeringen er en del av betongen og du slipper å armere med jern og . Jeg ville valgt fiberarmert betong, fra Norbetong.


Hvor lang tid skal man la betongen tørke før du begynner å pusse den med helikopteret da? Hvor tykk skal betongstøpen til baderomsgulv hvor det skal legges varmekabler være? Og hvor lenge må den tørke før den kan flislegges?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg