torsdag 25. februar 2016

Mosaikk genetikk

Også pasienter med Downs syndrom kan ha slik mosaikk; de kan være mer eller mindre Down-preget. DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) er arvestoffet vårt. I den enkeltes DNA er det kodet for en unik, overordnet oppskrift eller arbeidstegning for .

Legen min visste ikke hva det var,men snakket noe om mosaikk. Downs syndrom er en samlebetegnelse for en gruppe genetiske feil som. Jeg limer inn dette om genetikk og mosaikk, fra frambu.


En mutasjon er en forandring i arvestoffet.

I genetiske populasjonsstudier er slike analyser nødvendig for å avgjøre hvilke gener, hvis noen, som bærer mutasjoner assosiert med ulike . Mosaikk genetisk identitet kan være med på å komplisere bildet når man skal behandle sykdom med medikamenter basert på en persons genetiske identitet. Downs syndrom er en genetisk lidelse som fører til varierende grad av. Ved Mosaikk har bare noen av kroppens celler et ekstra kromosom 21.


Genetisk modifisert organisme (GMO) er en levende organisme (plante, dyr, bakterie osv.) som har fått forandret sitt arvemateriale ved bruk av moderne . Dette kapittel gir en generell orientering om genetikk og aniridi. Fenomenet kalles mosaisisme og er avledet av ordet ”mosaikk”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg