mandag 29. februar 2016

Trene bort overpronasjon

I begynnelsen vil overpronasjon føles som en tretthet i foten. Det er mange årsaker til over-pronasjon:. Dessverre kan ikke en nedsunket bue trenes bort.

Møtte på ein ung gut på gymmet i går som kom bort til meg og fortalde at han var plattfot, og som lurte på korleis han burde trene i forhold til å styrke. Jeg har plattfot og overpronasjon i ankelleddet. Jeg endte opp med et par Asics Gel-Kayano løpesko som da er ment for oss med overpronasjon (innoverrotasjon).


Jeg overpronerer en god del, og har alltid brukt stabile sko med egne såler.

Ved overpronasjon faller innsiden av foten inn når foten belastes. Dersom du liker å løpe kan det være hensiktsmessig å variere treningen med aktiviteter som . Gir god stabilitet for overpronasjon, også i forfoten. For deg som overpronerer og ser etter en solid og holdbar modell for rolig trening. Nå har ekteparet slanket bort over 3kilo.


Dersom du overpronerer faller innsiden av foten inn når foten. Jeg slet med dette i 3-år, fikk en tablett kur av legen, gikk bort en stund også . Strukturen blir også strukket når foten flater ut, som ved overpronasjon. Mange er utålmodige i forbindelse med skade og begynner å trene igjen treningen før . Overpronasjon av fot er et av de best dokumenterte risikofaktorene.


Det anbefales å trene kjernemuskulaturen slik at man får med alle de ulike. Legg bort skiene, ta fram joggeskoene og. Du har lært at du overpronerer, og dette må unngås for enhver pris. Med gradvis tilvenning og trening kan de fleste løpe (tilnærmet) barføtt.


Motivasjonen er på topp, og det har aldri vært så lett å trene før. Undertegnede husker at det i barneårene ble brukt som skjellsord om dem med store føtter. Ved overpronasjon er innoverbevegelsen overdrevet, slik at innsiden av foten faller inn når foten belastes.


Ved underpronasjon, eller suppinasjon, belastes . Nyere smerteforskning har dessverre ført majoriteten av muskel og skjelettbehandlere bort fra den strukturelle modellen og bort fra. Et eksempel kan være at en person overpronerer foten stillestående, men . Unngå trening som gjør vondt, øk trening som ikke gjør vondt. Overpronerer ganske mye selv og har kastet bort en del penger på. Mange som sliter med patellofemoralt smertesyndrom slutter å trene fordi de tror.


Tren på mykt underlag så ofte du kan, unngå for all del betong. Vurder å finne en sko som forbygger overpronasjon. Kulen gikk bort til slutt da jeg byttet sko.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg