tirsdag 19. desember 2017

Radontiltak i eksisterende bygg

Spesielt opptatt av tiltak mot radon, både i eksisterende bygninger og. Hovedkilden til radon i norske bygninger er byggegrunnen, derfor vil . Ved å gjøre radontiltak vil nivået kunne reduseres vesentlig. Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan Radontiltak AS utføre tiltakene.


Arbeidet starter med en forundersøkelse . Samtidig er det ikke til å komme fra at antallet bygninger med for høye. Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.

Anvisningen beskriver også metoder for å måle radon og . Det kan være vanskelig å forutsi effekten av tiltak mot radon i eksisterende bygninger. Generelt bør det derfor startes med enkle og billige tiltak. Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg.


Balansert ventilasjon som et radontiltak i en eksisterende bolig er ikke et anbefalt tiltak med . Byggforskserien fra SINTEF Byggforsk beskriver hvordan man kan sikre seg mot radon i nye og eksisterende bygninger. Norsk innemiljøorganisasjon - fagmøte 25.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg