onsdag 25. april 2018

Kveite hellstrøm

Dette er oppskriften på Smørdampet kveite med potetmos, bacon, sjalottløk og asparges til Hilde Louise Asbjørnsen fra serien Celebert Selskap. Dette er oppskriften på kveite med grønnsaker som Hellstrøm lagde i episode to av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tiende episode av Hellstrøm rydder opp.

Alt 2: stekt kveite med løksaus og hakket gressløk. Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Helene Uri i programserien Vis meg ditt kjøleskap som ble sendt på TVi 2012. Vi ba Norges beste kokk Eyvind Hellstrøm om hjelp til middagen.


KVEITE MED SOYASMØRSAUS OG RATATOUILLEBLOMST.

Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré. Kveite i spekeskinke med grillete grønnsaker. Jeg bruker salttrikset til torsk, kveite, hyse og sei enten jeg baker, friterer eller lager . UNIVERSETS SAUS: Denne sausen passer like godt til grønnsaker, skalldyr, fisk og lyst kjøtt, forteller Eyvind Hellstrøm Foto: P4/Montasje . Kveite tilberedt på tradisjonelt vis smaker fantastisk og er for mange et fast innslag på julemenyen.


Kveita har et hvitt og delikat kjøtt, og er den selvskrevne festfisken, men Brimi. Vask potet godt og kok møre, i 20–minutter. Nyt høstens grøde og tilbered stekt kveite med en stuing av kantarell og en smakfull saus av årets blåbær.


Serveres med saltbakte poteter og god drikke.

Kveite er nå blitt en av våre mest poulære fiskeslag. Den brukes flittig blant kokker rundt omkring. Er dere flere, bare kjøp kveite – kveite på grillen er fantastisk. HELLSTRØEyvind Hellstrøms ønske for det siste måltid er kalvenyrer. Ness og Hellstrøm er langt på vei klare med syvrettersmenyen.


Det blir klippfisk, kamskjell, sjøkreps, kveite. Til denne retten bruker vi filet som kan skjæres i like biter. De må ikke være for tykke, da vil det ta for lang tid å steke dem.


Oppskriften til denne deilige fiskeforretten er hentet fra Eyvind Hellstrøms bok, Bagateller for Livsnytere. Bøe Dalelv er vant med å få servert kveite første juledag. De fine fiskestykkene serveres med glaserte gulrøtter, kokte gulløyepoteter og sandefjordsmør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg