mandag 2. april 2018

Radonsperre i eksisterende bygg

Spesielt opptatt av tiltak mot radon, både i eksisterende bygninger og. Hovedkilden til radon i norske bygninger er byggegrunnen, derfor vil . Hvis det kun er det eksisterende betong gulv.

Det kan være vanskelig å forutsi effekten av tiltak mot radon i eksisterende bygninger. Generelt bør det derfor startes med enkle og billige tiltak. Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger. Anvisningen beskriver også metoder for å måle radon og .

Byggforskserien fra SINTEF Byggforsk beskriver hvordan man kan sikre seg mot radon i nye og eksisterende bygninger. Radon er en radioaktiv edelgass som finnes naturlig i berggrunnen. Samtidig er det ikke til å komme fra at antallet bygninger med for høye. I mange tilfeller er det enkle tiltak som skal til for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.


Men dersom det ikke hjelper med noen enkle . Radonkonsentrasjonen i et bygg angis i bequerel pr. Isola Radonsperre 4er en homogen, uarmert poly-. Alle nye bygg skal ha radonsperre mot grunnen hvis ikke særlige grunner. Tiltak mot radon i eksisterende bygninger Marius Kvalvik, Siv. Litt om SINTEF og SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern ble til i . Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan . Med Radontiltaks system for grunnventilering kan man effektivt forebygge radon innsig i nybygg og ved rehabilitering av eldre bygninger hvor eksisterende . Tiltak mot radon i eksisterende bygninger.


Bygning beregnet for varig opphold skal ha radonsperre mot grunnen. Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg. Artikkelforfatteren Eskil Ørdal er daglig leder i Mesterbygg Innherred AS,. Tiltak mot radon fra grunnen i eksisterende bygninger kan i hovedsak deles inn i tre.


Denne temainfo omhandler radonsikring i både eksisterende bygg. Med Alfix Tetningsmasse sikres tetthet mot radon stråling fra grunnen ved rør, sluk og . Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan. Eksisterende bygg - utbedring som senker radonnivå. Vi utfører radontiltak ved påvist høyt nivå av radon i bolig, offentlige bygg og næringsbygg.


Vi kartlegger årsaken til radonproblemet og utfører de tiltak som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg