mandag 25. mai 2015

Jekke opp gammelt hus

Driver med et gammelt Nordlandshus som er bygget i deler. Den ene delen var på tur å ramle ne og ble tatt først. Beregn nødvendige avs1vings1ltak mot bygningsdeler som under jekking vil ta opp. Han måtte også jekke opp huset og lage ny grunnmur. I forbindelse med oppussing av kjøkkenet må vi jekke opp gulvet i det ene.


Det er ikke ordentlig grunnmur uten huset er satt opp på steiner. Til lunsj svevde Bryggen Sjømat en halv meter opp i luften. FULL KONTROLL: Siden i morges har de jekket opp huset, på annenhver . En av de som var med hadde vært med på å jekke opp hus noen ganger tidligere, og hans kunnskap og erfaring var gull verdt for denne . Haraldsen fikk for seg at han ville pusse opp et gammelt hus, endte han opp med å kjøpe en hel gård.


Skifte av grunnmur - posted in Hus, hage og oppussing: Vi har et hus der. Vi ser for oss at huset må jekkes opp, gammel mur fjernes og ny . Låven ble deretter reist opp igjen i løpet 1920-tallet. Bunnsvilla er byttet ut etter omfattende råteskader, deler av fundamentet er skåret ned og bygget jekket opp.


Overtok gammelt hus: Da de rev opp gulvplankene, fant de mumifiserte rottelik. Vi måtte jekke det opp både her og der, og skifte stokker. Thorsen mener at huskjøpere på langt nær er godt nok beskyttet i dag.


Pengene skal brukes til å jekke opp husets ene langside. Ved vern og istandsetting av eldre hus står ein ofte. TIlpassing av huset tnye viktIge funksjonar og.


Huset ble jekket opp, og det ble lagt en stålramme under huset for å sikre det under flyttingen. Kledning og takstein ble plukket av huset. Så jekket jeg opp langveggen som hadde seget, samt rettet opp andre steder. Lofthus har siden 90-tallet jobba med å jekke opp bygg og har utviklet. Kombinasjonen av gammelt trehus og nytt tilbygg har gitt dem et unikt.


Stuen var det første som skremte meg i et såpass gammelt hus. En umulig sprekk i budsjettet vårt å skulle jekke opp huset og reparere . Grunnmuren er dårlig på nordsiden av huset, som ligger km utenfor Kongsberg. Har steiner fra annen grunnmur som antagelig kan brukes. Tømmeret er nok borti 2år gammelt, og er like solid.


Syversen fikk jekket opp huset centimeter og støpt ny grunnmur bit for bit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg