mandag 25. mai 2015

Tak over veranda søknadspliktig

Tilbygg som er unntatt søknadsplikten er for eksempel veranda, terrasse . Leonhard Jakobsen på Vardåsen ønsket et enkelt glasstak og ikke en. Da vil senere påbygg og endringer alltid være søknadspliktige. Garasje med overbygg utgjør normalt mer enn meter mønehøyde og er i så fall søknadspliktig.


Bygningen må oppføres i en etasje og kan ikke . Det som er svært viktig å være klar over før man begynner å bygge uten å. Har veranda med tak,som er søkt og godkjent på 21kv.

Har begynt å bygge tak på terrasse, trodde jeg slapp søknad men tok nok feil. Taket går lett skrått bakover med et fall på 20cm over 5meter. Har for tiden en helt forferdelig veranda som skal pusses opp, og i den sammenheng er det også aktuelt å bygge tak over en del av den. Ikke søknadspliktig etter plan- og bygningsloven (pbl) § 20-og SAK§ 4-1:.


I stedet for å dekke over terrassen permanent, kan du bygge denne luksuspergolaen, der taket består av markiseduk som kan trekkes for når solen blir for . Bygg på inntil kvadratmeter, som ved- og sykkelbo balkong, åpent overbygget inngangsparti også videre kan settes opp uten søknad. Kan ikke plasseres over ledninger i grunnen. Bygging av terrasse på bakken vil, der plasseringen ikke er i strid med arealformål,. Gjerde mot nabo er i utgangspunktet ikke søknadspliktig og kan derfor settes opp uten å søke.


Du kan også sette inn takvindu så lenge det ikke endrer fasadens karakter. Terrasse, veranda, balkong og altan er som kjent utendørs konstruksjoner der vi. Ikke overbygd oppholdsplass på tak over bygning/tilbygg.


Vi har veldig lyst til å legge tak over deler av verandaen vår, sitter på nettet og prøver å hente inn informasjon og erfaringer men finner svært lite . Terrasse/platting er en konstruksjon for uteareal over bakkenivå, ofte med trapp. Veranda er en åpen bygningsdel, understøttet og eventuelt overdekket av tak. I plan- og bygningsloven er de fleste tiltak søknadspliktige, men det er et skille mellom. Veranda eller terrasse med bebygd areal (BYA) ikke over. En terrasse med høyde på inntil meter over terreng, og avstand til nabogrense.


Oppføring av større terrasser, veranda og balkonger over mer søknadspliktig etter plan- og. Søknad om større eller høyere veranda eller balkong må innsendes av foretak som kan godkjennes. Byggesøknad for tilbygg over m– byggesøknad med krav til ansvarsretter.


Regnes bygging av takterasse på eksisterende (flatt) tak som et påbygg eller tilbygg? Merk at å bygge under en veranda alltid er søknadspliktig med krav til . Altan: Ikke overbygd oppholdsplass på tak over bygning/tilbygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg