tirsdag 27. oktober 2015

Elektrisk installasjon gjøre selv

Dette elektriske arbeidet kan du gjøre selv, men det er likevel knyttet risiko til. Det er en del småjobber du kan gjøre selv, men større el-jobber bør du. Er det da ikke mulig å gjøre det selv, for å spare tid og penger, eller.

Elsikkerhetsportalen gir deg gode råd og tips til hva du selv kan gjøre for å sikre hjemmet ditt best mulig mot skader og brann pga. Det er enkelt å kjøpe elektrisk materiell i butikken, men det anbefales ikke å installere utstyret selv. Det er for eksempel vanskelig å rette opp i . Elektrikere koster skjorta, så jeg har lyst til å gjøre mest mulig selv.

Når man har kaldloft kan man installere nye kurser uten å bore i dragerne, . Du må imidlertid med sikkerhet vite hvordan du skal gjøre dette. Det er heller ikke adgang til å installere materiellet selv for deretter å be en godkjent . Er det noe å spare på å gjøre noe elektrisk arbeid selv? Skal du bytte ut eller installere nye LED-lys, bør du lese dette.


Du kan gjøre mye selv, men det er klare regler for hva du skal overlate til fagfolk. Blir det skade eller brann i noe du selv har installert, risikerer du redusert . Her har vi listet opp noen vanlige spørsmål som vi ofte får ute hos kunder. Ofte dreier det seg om hva man har lov til eller ikke lov til å gjøre selv.

Vi fristes av spennende tips for stuen og lekre kjøkken med uvanlige løsninger. Det er kun elektrofagfolk som har lov til å montere elektriske installasjoner. Hva har man egentlig lov til å gjøre selv og hva slags utstyr må man i så.


Hva kan privatpersoner gjøre selv på det elektriske anlegget? All elektrisk installasjon skal i følge norsk lov utføres fagmessig av en elektroinstallatør. Det finnes noe du har lov til å gjøre selv. Jeg leste i en bok at man kan gjøre litt selv, men ikke på fastmonterte.


Når det gjelder adgang til å utføre arbeid på elektriske anlegg i egen bolig og. Jeg skjønner ikke hvordan ikke fagfolk tør å gjøre det selv. Om en elektriker er villig til å påta seg ansvaret for en installasjon han ikke kjenner til, forteller jo mer om elektrikeren, . Selv om det er forbud mot å montere elektrisk utstyr selv er det lov å selge det. Dette kan du gjøre selv: tilkobling/skifting av topolede plugger til og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg