onsdag 28. juni 2017

Vindskibord dimensjon

Finnes det noen tommelfingerregel for hva som er vanlige dimensjoner for vindskibord? Vil tro at tykkest mulig er best, for å unngå vridning osv . Det nederste vindskibordet skal flukte med nedkanten til forkant bordet.

Når det øverste vindskibordet skal plasseres skal overkanten av bordet ligge 1 . Vindskier og dekkbord er rammen rundt huset. Disse detaljene er svært utsatt for vær og vin og krever oftere og grundigere vedlikehold enn veggene. Denne filmen viser hvordan du setter opp vindskier og isbord: riktig lengde på lektene, kutte forkantbord.

Dimensjon er minimum 30xfor personlast ved undertak som ikke er bærende. Denne oversikten viser de mest solgte dimensjonene i hver serie. Dimensjoner på eksisterende vindskibord: 19x1mm, totalt 1meter (meter x x 6).


Nedløp enden av takrenne Nedløp midt på takrenne Dimensjon takrenne. Anbefalt dimensjon på sløyflekt er 23xmm og minimum dimensjon på lekt er 36xmm. Ved montering av vindskibord: Byggehøyde Original = mm.


Vannbrett har en trapesformet profil, hvor største tykkelse er angitt. På undersiden i fronten er det frest et spor som fungerer som en dryppnese. Vannbord monteres på vindskibordet for å beskytte taket mot inndriv av nedbør mellom.

Bredden blir målt fra yttersiden av vindskibordet på begge sider av. Som undertak for takshingel skal det benyttes selvbærende taktro. Krav til dimensjon er avhengig av den lokale snølast.


Lekting og vindskibord for gavlprofil, se pkt. Ved høye sløyfer må vinkel rennen underbygges slik at den ligger an til under . Stavlaftbyggene er utført med utskårne søyler (staver) i dimensjon X cm. Gavlstein/vindskibord leveres som vist på kontraktstegninger. Kvistreine materialer leveres i de fleste dimensjoner. Spesialprodukter: Grove dimensjoner er normalt på lager.


Når det gjelder dimensjoner på lekter henviser. Fest vindskibord med trekantlist på taket. Fest bærelekt (anbefalt dimensjon 48xmm).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg