tirsdag 20. juni 2017

Kabel forlagt i jord

Det finnes da ingen kabel som man MÅ legge i rør, hva er da vitsen med. Det er derfor PFXP trenger tilleggsbeskyttelse forlagt i jord der PFSP . PFSP kabel brukes til all type installasjon, innvendig og utvendig, PFSP kabel kan legges jordforlagt, med eller uten rør.

PFSP kabel kan benyttes i alle lavspent . Overgang fra fast forlagt kabel til bevegelig ledning for flyttbart utstyr skal i alminnelighet foregå ved stikkontakt og plugg. Skjermet installasjons- og jordkabel med kobberleder. Kan forlegges direkte i jord uten ekstra beskyttelse.

Kabelen er dobbeltisolert og kan derfor benyttes som inntakskabel forlagt direkte i jord. Men da med ekstra beskyttelse i form av plater, dekkbord etc. Hos meg går grønn kabel fra skap i veien og rett inn i sikringsskap på loftet.


Tillatt forlagt i jord uten ekstra beskyttelse, og som inntakskabel til . Det er da helt ok så lenge kabelen ligger i rør? Hvis det er forlagt i jord er det ikke tillatt, men ser ikke problemet annet en at normen er slik. Armering brukes for å gi kabelen en god mekanisk beskyttelse.


Utstyr og kabler skal være trygt plassert og forlagt. For kabler lagt i jorden skal beskyttelsen normalt være på en av følgende måter: minimum m .

Forlegging av kabel I jord - samt henvisning til DSB og lovverket - paragraf 5-utstyr og kabler, beskyttelse og marking av kabler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg