torsdag 29. juni 2017

Potet og sellerirotmos

Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt. Skrell poteter og knollselleri og skjær dem i terninger. Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.

Kategori: Kos; Vanskelighetsgrad: Enkel; Tid: 20–min. Av og til vil man bare ha minimalt med tilbehør, samtidig som man vil servere både potet og grønnsaker ved siden av middagen. Et mørt og rosastekt andebryst er vanskelig å slå på både smak og eleganse! Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos .

Mos poteter og selleri med en stapper eller lignende, og spe med den. Kok sellerirot og potet i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine. Mange sverger til lammelår i påsken, men et meget godt alternativ er lammecarre.


Her brukte jeg lam av villsau, men du kan også bruke vanlig . Skjær smøret i terninger og ha det i kasserollen sammen med poteten. TORSK MED BAKTE GRØNNSAKER OG BAKT POTET- OG SELLERIROTMOS. Vi spiser jo med øynene også, så det er fint å lage middager som ser pene ut . Til dette hadde vi potet og sellerirotmos. Stod i kjøleskapet et døgn, bedre å steke da uten at de smuldrer så mye. Rødvinssaus og potet- og sellerimos er en spennende kombinasjon til den stekte torsken.


Denne og mange andre oppskrifter finner du hos Jacob's. Det blei plutselig heilt kortreist middag i dag, sidan me på veg heim frå fiskehandling ramla over ein sideveg med skilta poteter og gulrøtter i . Rotmos kan lages av kålrot, sellerirot eller gulrot, gjerne blandet med litt poteter. Sellerimos smaker nydelig til stekt og grillet mat.


Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos - Denne lammesteken er av helt klassisk. Skjær opp kjøttet og server med poteter, sellerimos og rødvinssaus. Torsk med spekeskinke servert med potet- og sellerirotmos, gulrot og.


Start med å skrelle poteter og sellerirot og kok de møre i vann. Tingnespølse Serveres med potet- og sellerirotmos. Tradisjonell juletallerken med hjemmelaget rødkål og to typer pølse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg