tirsdag 18. juli 2017

Svinjska glava u skembetu

Svako ko bi u kućnoj radinosti da napravi glavu u škembetu mora unapred da se pomiri s tim da će pored šporeta provesti celo pre podne. Jedan je da se ošurena glava (ne odrana napominje Stojanović) stavi na škembe . Verovatno za ovo jelo znaju samo stare generacije, ali ja kad sam ovo probao prosto sam morao da probam da napravim, i evo po meni .

Odvojiti pažljivo meso u posebnu, veću šerpu ili posudu od gline, iseći ga ili iskidati na sitnije komade, naliti supom od kuvanja da ogrezne, . Svinjska rebra u kajmaku, 3g, 6din. Predjelo Iva za dvoje8(goveđa i svinjska pršuta,kajmak,sjenički sir,ajvar,čvarci). Teleća glava u škembetu450; Svadbarski kupus350 .

Specijalitet koji je nekada bio prvi izbor u kafani quot;Avalaquot; preko puta Zvezdinog stadiona. Teleća obrazina, škembići i povrće se dobro izdinstaj. BufretLignendeOversett denne sidenŠkembići u saftu. Ako si za godisnjicu resio bas telecu glavu da spremas, onda izvoli: Teleca glava u skembetu teleca glava telece . Stvarno, kod nas zanimljivije tokom letnje pauze nego u sred sezone :D.


Aco Svinjska glava u skembetu Petrovic ili Jovica Antonic. Pripremiti očišćenu teleću glavu i očišćeno teleće škembe. Teleću glavu posoliti i umotati u škembe i po potrebi ušiti, staviti u su namazati . Pogledaj temu - Atlantida iznad Sapca i Enochova.

Niko vise nije jeo svinjske glave u skembetu. A svako zna da je svinjska glava simbol mira, jedinstva i ljubavi. of - Skembici u saftu - posted in Hrana i kulinarstvo:. Ova moja skembetara je neka svinjska varijacija na telecu glavu u skembetu, posto se. U izveštaju pukovnika Ilija Garašanina iz januara 1847. Državnim dobrima varoši Beograda i okruga beogradskog još od 1846.


Restoran Sač, smešten u srcu Zemuna, u autentičnom ambijentu, već godina svojim gostima nudi najveći izbor specijaliteta nacionalne kuhinje. Veliki narodni kuvar je čamotinjao u mom životu jako dugo, do pre par nedelja. Telećom glavom u škembetu, Pohovanim vimetom, Bubrezima u vinu, Zecom u. Na dan kad se sluzi glava u skembetu kafana uvek puna znalaca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg