fredag 29. september 2017

Fylle igjen kjeller

Jeg har en krypkjeller som jeg har lyst til å fylle igjen. Tanken er å rive huset, fylle igjen kjelleren opp til bakkenivå, bruke eksisterende grunnmur (den delen som da stikker over bakken) og utvide . Dette huset har en jordkjeller, som ikke er helt bra.

Fylle igjen kjelleren med pukk og støpe ny såle. Dette kom litt overaskende på meg så jeg lurer på om noen har hatt nooe erfaring med dette . Før var det relativt vanlig å bygge hus med krypkjeller. Alle hus med en uteluftsventilert kjeller og krypkjeller er i risikosonen. Så kan man vurdere å fylle opp med 5- cm med lecakuler, eller lignende.


Finansmannen Paal Hveem må fjerne en ulovlig kjeller på hytta på Tjøme. Flytte huset på nye grunnmurer eller fylle igjen kjelleren. Selv var Lene Lervik Glømmen (33) rådvill og tvilte på om hun orket . Ski kommune likte dårlig at eieren hadde laget kjeller uten tillatelse, og ba eieren fylle igjen kjelleren i hytta på Klemma med grus.


Dette er summer en sannsynligvis kan glemme å få igjen på forsikringen. Det er nemlig huseieres ansvar å sjekke om det er fukt i kjeller - og . Det får hytteeier Paal Hveem på Brøtsø merke nå. Hovedutvalget for plan— og miljø på Tjøme har nemlig bestemt at han må fylle igjen kjelleren .

Du får en krypkjeller når du lager en lav grunnmur og setter hytta oppå. Det kan igjen føre til økt kondensering og fuktproblemer. Et mer omfattende alternativ til bjelkelagskonstruksjon er å fylle hele krypkjelleren med . Thorleif Bakk må igjen sitte oppe om natten og følge flomutviklingen i. Jeg har vurdert om jeg skal fylle igjen kjelleren, sier Bakk. Rådmannen mener flere tiltak på hytte strider med søknad og godkjenning. Det ser likevel ut til å ordne seg for Øystein Stray Spetalen.


UBRUKELIG: Marit Nerhagen og resten av familien brukte kjelleren daglig før. Dessuten må vi jo fylle kjelleren igjen ved neste flom, sier hun. BYGDE ULOVLIG: Paal Hveem bygde kjeller på hytta på Tjøme (bildet).


Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Leca), vil det gi en U-verdi på rundt W/m2K. Har et gammelt hus som vi holder på og restaurere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg