onsdag 17. juni 2015

Støpe fundament på fjell

Fundamenterer du på fjell, trenger du ikke isolere med tanke på telehiv. Du kan støpe i rør eller i forskaling, eller du kan mure blokker. Hva gjør man når man skal støpe en mur på rent fjell?

Tenker på steder der det ikke er aktuelt med . Skal støpe en støttemur på 120-150cm høy i en L-form. Tenkt å forankre muren direkte på fjell og forskale og støpe. Skal sette opp hytte på tomt med lett skrånende fjell, trenger tips om fundamentering rett på fjell. Søyler, stripemur ser enkelt og greit ut.


Alternativt kun støpt såle, med Leca blokker opp til ønsket høyde. Hvordan støpe søyler/forankre søyler til terrasse på berggrunn. Utifra samlet kunnskap på dette forumet regner jeg med at det kanskje er noen som vet mer enn oss om støping av søyler/forankring på fjell?


Legg fundamentet på fjell hvis mulig (husk å vaske rent først). Garasjetomten vår er pigget ut i en fjellskråning, og presset mot muren vil derfor ikke komme fra fjellet (det står jo der), men fra selve tilbakefyllingen mellom mur . Forankring av kamstål, støp på fjell - posted in Hus, hage og oppussing: Hei! For en stund siden begav jeg meg utpå støping av fundament på . Spesielt viktig er å lage et solid fundament for muren.

Skal muren stå på fjell, bør du også støpe såle. Vi valgte å grave ut hele området under annekset, da det var kort vei til fjell. Deretter setter du Sonoko støperør oppå isolasjonsplaten. Er det fjellgrunn, kan søyleskoen festes direkte i fjellet hvis den ikke må høyt opp.


Men stolpesko kan også brukes i støpte fundamenter. Samme metode kan du bruke hvis du skal sette fast stolpeskoen i naturstein eller på fjellgrunn. Dette er den tryggeste måten å fundamentere terrassen - om du har mulighet for det. Søyler støpt rett på fjell sikrer deg at terrassen vil holde . Fredag September 20så ble første pilarstein støpt fast,. De fleste skal plasseres der det nå er bart fjell, men noen havner der det er . Området Slettefjell/Beitostølen: Skisporet.


Vi ankom Slettefjell noen få dager før vi skulle starte med såla. Betongfundament gjør arbeidet raskt og enkelt, og er perfekt som fundament til balkonger,. Grav deretter hull til fundamentet slik at det er plass til ca 10-cm . Du har valgt pilarer som fundament for hytta.


Dette er den rimeligste måten å fundamentere på og den løsningen som de fleste velger. På løst og sprukket fjell kan du støpe en vannrett såle som blokkene mures på. Forskalingen hugges/sages til etter fjellet, og støttes med store stein og støtter –. Få tilbud fra flere leverandører fra Eggedal.


Anbudstorget har over 50leverandører i mer enn bransjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg