fredag 11. september 2015

Gjenmuring av røykrør

HEY'DI ILDFAST MØRTEL Tørrmørtel til innmuring av røykrør m. Jeg har fjernet en ovn nede i kjelleren, og lurer på om det finnes en enkel og kjapp måte og tette hullet på? Vi driver og pusser opp i gamlehuset vi skal selge, og skal fjerne en vedovn i kjellerstuen.

Pipen er laget av pusset leca pipeelementer. VIDEO: Da hullet ikke skal brukes, må den gamle røykrør-innføringen fjernes. Den er for mange år siden murt fast i skorsteinen, så det er nødvendig å . Disse leveres i ulike størrelsen avhenging av hvilken dimensjon røykrøret ditt har.

Teglpiper tettes ofte igjen med teglsteiner . Røykrøret har en tendens til å løsne fra muren. Heller for mye enn for lite, og prøv å få steile kanter i pussen, . Har så vidt begynt å lage hull for nytt røykrør i pipe men pga dobbel leca og generell usikkerhet rundt hvordan arbeidet skulle gjennomføres ble . I forbindelse med noe oppussing har jeg tatt ut ovnen i andre etasje, og har bare . Jeg har fjernet en vedovn, og ønsker å få murt igjen en røykinnføring. Har fjernet enn Jøtul peisovn og ønsker tilbud på tetting av hullet etter røykrøret i pipen.


Pipen er en teglsteinspipe fra 50-tallet. En peis, og en ordinær vedovn på den andre siden av pipa. Hjemme hos meg er det slurvet med tetting av gammelt hull til røykrør og ved termografering under fyring viser pipa ved siden av ovnen rundt . Et frittstående ildsted knyttes til en skorstein med et røykrør.


Hvis røykrøret er uskadd og ildstedet skal . Bruk isolasjonssnor til tetting mellom røykrør og stuss. Monteringsveiledning følger med innmuringsstuss. Teglskorsteiner tettes ved å legge en teglstein (murstein) inn i hullet i hele hullets dybde, men unngå at . Vær omhyggelig med tilkobling av ildsted og ved montering av røykrør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg