tirsdag 8. september 2015

Svertesopp på ubehandlet tre

Svertesopp er primært et estetisk problem som gjør at huset ditt ser. Ubehandlet treverk som er eksponert for vær og vind vil over tid bli grått, . Hvor lenger har kledningen stått ubehandlet? Salmiakk er ikke like effektiv på svertesopp som klorin er, dessuten . Hvis du vurderer ubehandlet tre på huset ditt, er det noen ting du må passe på.


Svaret høres skumlere ut enn det er: Svertesopp - en type . Svertesopp er en fellesbetegnelse på sopp som danner blå til svarte. Jo lenger kledningen står ubehandlet jo mer sannsynlig er det at den må vaskes før det . Lekestua jeg har satt opp har stått med visse deler av konstruksjonen ubehandlet frem til nå. Ubehandlet treverk som står eksponert for vær og vind vil over tid bli grått. Dette skyldes vekst av en type mørkfargede muggsopp-arter, såkalt . Svertesopp er vanlig i hele Sør- og Midt-Norge og trives på maling, beis og ubehandlet tre.


Ubehandlet treverk vil bli grått over tid når det står . Svertesopp kjennetegnes ved sorte prikker eller spindelvevlignende nettverk på treverk eller overflatebehandling. Hvis nytt treverk blir stående ubehandlet for lenge, blir kledningen brutt. Svertesopp trives best på lyse hus, blant annet fordi kledning med . Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning. Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge. Vi anbefaler deg å bruke JOTUN SOPP OG ALGEDREPER for å motvirke svertesopp og algevekst.


Bart, nytt og ubehandlet treverk brytes fort ned på overflaten hvis det ikke. Flater som er angrepet av svertesopp behandles først med Gjøco Sopp- og . Men når du satser på ubehandlet trevirke som kledning for hytta kan du. Overflatesopp, som for eksempel svertesopp, forårsaker ikke råte. Slik kan man kort oppsummere utfordringene ved å bruke ubehandlet tre som . Også impregnert trevirke blir fort skjemmet av sopp og alger.


Ubehandlet tre kan behandles umiddelbart. Følg dosering for behandling av ubehandlet tre. Svertesopp kjenne tegnes ved svarte prikker og mørk mis farging.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg