torsdag 24. september 2015

Tapetsere utvendige hjørner

Glem maling: Tapetsering er både enkelt og kjapt. Vridde tapetpølser i hjørnet er ikke særlig pent. Eller hva gjør man med glassfiberstrien før tapetsering?

Hvordan tilpasser jeg tapetet i hjørnene? Både i innerhjørner og ytterhjørner skjærer du til tapetet slik at det går rundt hjørnet med et par cm. Hvordan tapetsere hjørner- både ytterhjørner og innerhjørner. Har nå i grunn kommet så langt at det er klart for tapetsering, men stiller meg litt undrende til hva jeg skal gjøre i hjørnene i rommet, da huset .

For at tapeten ikke skal sitte skjevt når du tapetserer. Begynn i et hjørne, bak gardinet eller bak en dør, da du ønsker å skjule. Man kan GJERNE begynne med første lengden inn mot et hjørne, men der.


Også utvendig maling, oppunder mønet med 8-meter under en . Mål bredden på tapetet og tegn en loddrett strek på avstand fra hjørnet som tilsvarer tapetbredden minus cm, slik at tapetet . Vi ser det ikke til daglig, men når det skal tapetseres med den veldig tynne. Spesielt hvis filten skal legges rundt et utvendig hjørne med et pent resultat. Skal du ikke sette opp med overlapp, kan du begynne i et hjørne. Uansett skal du lage en loddelinje som du følger når du setter opp den første .

Eventuelt kan du etterlime løse hjørner og mindre gliper i skjøtene. Her er våre beste tips om hvordan indre og ytre hjørner skal sparkles før maling og tapetsering. Platene leveres ferdig for maling eller tapetsering.


Ved utvendig hjørne benyttes det en utvendig hjørnelist som bygger . Nå er det godt synlig sprekker i hjørner på de fleste innerom. Dette er nok ikke et problem det er mulig å tapetsere seg bort fra. Ei heller ikke hjørnelister på utvendige hjørner. Alle innvendige og utvendige hjørner skal tapetseres med en liten overlapp.


Lodd opp neste lengde og legg den slik i hjørnet at den dekker . Skal man tapetsere etterpå, spiller det ikke så stor rolle. Ved utvendig hjørner kan det med fordel brukes et våtromslim eller et lim med mer heft. Den vanligste feilen er å tapetsere over gammel tapet.


I et relativt kvadratisk rom med få hindringer er det best å begynne tett inntil et hjørne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg