fredag 16. september 2016

Gjæring øl temperatur

Det er mest vanlig å brygge ovegjæret øl (ale), for alle har et romtemperert rom. Det heter seg at det er bryggeren som lager vørteren, mens gjæret lager ølet. Overgjær skal gjære ut ved høye temperaturer, typisk fra grader og opptil 24 .

Gjærer man i feil eller ustabil temperatur, blir ølet dårlig. Hvis man liker godt øl er det ingen grunn til ikke å gjøre det. Normalt skal vel Lager gjæres på ca grader, for så å lagers på ca 4. Vi har gjort det samme med mye villere temperaturer, så at ditt øl blir .

Gjæring av ale på jevn temperatur - en dårlig ide? Plopping i gjærlås og generelt om gjæring. Utstyr for presis kontroll av temperatur under gjæringinnlegg25.


WLP0har jeg måttet sirkulere for å få gjæren i suspensjon igjen. Gjæring av lagerøl - temperatur og temperaturendringerinnlegg28. Aldri overdriv mengden gjær, sier diplombrygger Bjarte Lie.

Hvis du velger å kjøle vørteren helt ned til riktig gjæringstemperatur med en gang. Den gjæres ved lavere temperaturer enn overgjæret øl, fra rundt til grader. Pils, bayer, bokkøl og porter er eksempler på undergjæret øl. Sørg for at gjæringen blir helt ferdig før ølet flaskes/fates.


Dette betyr at høyere temperatur i mesken gir et søtere øl med litt mindre. En gjær som er i live når den tilsettes vørteren kan begynne å jobbe med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg