torsdag 29. september 2016

Overpronasjon smerter

Dette fører så til økt smerte ved videre belastning. Ofte ser man tilstanden plantar fascitt, en betennelse i senen under fotebuen, hos personer som overpronerer . I begynnelsen vil overpronasjon føles som en tretthet i foten.

Hvis det fortsetter, vil belastningen på led muskler, sener og leddbånd skape smerte ikke bare i . Ved overpronasjon er innoverbevegelsen overdrevet, slik at innsiden av. Mange løpere opplever før eller siden ubehag eller direkte smerter relatert til løping. Med dette følger ofte overpronasjon, som betyr at foten og fotleddene har en.

Andre årsaker til overpronasjon kan komme fra kompensasjoner for en. Overpronasjon kan derfor føre til en rekke plager. Smertene kan komme av at foten utsettes for et nytt og uvant løpesett, og/eller at leggmuskulatur og sene er for svak. Innovervridning (overpronasjon) er viktig . Smerter foran på leggen (såkalt beinhinnebetennelse) er symptom på en. Sko som skal korrigere vridninger i foten, såkalt overpronasjon, kan . Overpronasjon kan simulere plattfot, og det er svært vanskelig for deg og til og med.


Men jeg har merket at jeg har fått litt smerter i ankel. Man opplever da smerter under passiv dorsalfleksjon av ankel sammen.

Overpronasjon av fot er et av de best dokumenterte risikofaktorene. Plantarfasciitt er en tilstand som kjennetegnes av smerter under foten og. Overpronasjon i foten og funksjonell eller strukturell plattfothet øker risikoen for å . Overpronasjon oppstår idet ankelen og foten roterer for mye innover og skaper en.


Smertene kan komme fra ulike strukturer i dette området, som en fettpute. Pronasjon er det medisinske navnet gitt til utflating prosessen. Hvis buen ikke flate eller flater for mye, pronasjon problemer oppstår.


Problemet er da at trykket i foten fordeles feil, og belastningen på knokler, muskler og leddbånd øker. Hvis buen ikke flat eller flater ut for mye, oppstår pronasjon problemer. Dette kan føre til smerter og andre problemer i føttene og anklene, inkludert i noen tilfeller . Overpronasjon og dens kompensasjoer er en av nøkkelbidragsyterne til smerter i fotbuen og er noe som kan korrigeres med såler. Utvikling av smerte, hevelse, funksjonstap?


Rundt prosent av Norges befolkning lider av kroniske smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg