fredag 30. september 2016

Krypkjeller sintef

Anbefaling fra NBI: n 1mm i yttervegg n 1mm i tak n 2mm i golv mot kjeller. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig . Krypkjellere definerer vi som en risikokonstruksjon, og det er der vi oftest finner feil, .

Gulvbjelkelag i krypkjeller med store soppskader (Sintef Byggforsk). En dårlig isolert krypkjeller er ofte årsak til stort varmetap og dårlig inneklima. Men det er heldigvis enkelt at gjøre en etterisolering av krypkjelleren med . Dette bladet behandler skader knyttet til fukt i kjellere og beskriver hvordan de kan kartlegges og utbedres.

Når du etterisolerer etasjeskillere av betong over uoppvarmede kjellerrom eller kryprom, kan det gi kalde gulv . SINTEF Byggforsk er norsk medlem i European Organisation for Technical Approvals, EOTA, og European Union of Agrément, UEAtc. Du finner mer informasjon og andre eksempler i SINTEFs håndbok Etterisolering, Energisparende tiltak i småhus. Konstruksjon Golvbjelkelag over kalde kjellere . Huset er fra 195 og har krypkjeller under stor deler av huset.


Les deg opp på sintef byggforsk byggeblad og gjør arbeidet skikkelig, dvs så . Har du et hus med krypkjeller, så kan du være en av de 70-80-prosentene som har mugg- eller råteproblemer, sier . Og siden det er fjell i krypkjeller så tyder det jo på at grunnarbeidet ikke er av dagens standard. Har du noen referanse til den SINTEF-uttalelsen?

SINTEF Byggforsk ble til i 20som en fusjon mellom. Krypkjelleren er tørr og fin og det samme er veggene i kjelleren. SINTEF byggforsk sier at så lenge over halvparten av veggen er over . Skader på badet er svært vanlig, og Sintef-forskeren advarer mot å la seg. Krypkjellere og innredede kjellere i eldre hus er utsatt for skader. Krypkjeller med råteskader i trevirke på 19m x 9m dypde 4-7m.


Utføres i samsvar med SINTEF byggforsk byggdetaljeblad 722. Elisabeth Nesbakken Haugen, SINTEF Energi AS. Inspeksjonsluke for krypkjeller har vært var godt gjemt under .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg