fredag 7. oktober 2016

Jordet ledning til ujordet lampe

Jeg skal feste disse ved hjelp av jordet ledning fra stikk, ikke takfeste. For ordens skyld: begge lampene er dobbeltisolerte med dobbel firkant-symbol. Skal henge opp taklampe - behøver litt hjelp mtp. Hjelp med strøm kontakt - Hus, hage og oppussinginnlegg9.


Hus, Hage og Oppussing - VG Nett Debattvgd. Forbruker › Hus, Hage og OppussingBufretLignendeOm det er tilkobling for jording på lampa, skal den jordes. Alt var innkjøpt, men reagerte på at det var kjøpt ujordet ledning. Denne var ikke jordet og jeg fikk ca 134V gjennom kroppen!


Man skal vel greit kunne bytte ut et ujordet støpsel med et jordet hvis. Det er heller ingenting so sier att en kan ta en ujorda ledning og sette på et jorda støpsel. Og du kan selv montere ledning, støpsel og bryter til en lampe. Og hvis uttaket eller stikkontakten din er jordet, så må støpselet du setter i det . Den gul-grønne-ledningen er jordet og den er det svært viktig at man fester på riktig sted.


Da ledningen er ujordet, er det ikke farger eller bokstaver. Tror aldri jeg har sett sånn lampet ledning jordet ? Hvilken kabel bruker man hvis man skal ha jording ut til lampen da ? Det er altså tre ledninger som stikker ut av hull i takene, brun, blå og. Montering av jordet lampe - er det lov med vanlig lampettledning?


Vanlige lamper kan du selvfølgelig montere selv, og du kan også lage og bruke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg