tirsdag 28. februar 2017

Opptrinn trapp

Skal du bygge trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde. Denne formelen sier at ganger opptrinn (trinnhøyde) pluss gang inntrinn . En trapp er en samling trinn som fører opp eller ned i høyde, på steder hvor det er.

I en slak terrengtrapp med lave opptrinn og lange inntrinn går en noe . BufretLignendeHovedregelen er at forholdet mellom inntrinn og opptrinn i trapper med normal stigningsvinkel bør følge trappeformelen: inntrinn + opptrinn = 6± mm. Ei god trapp har en stigningsvinkel på mellom 17° og 30°. Høydeforskjellen mellom trinnene kalles opptrinn.

Her ser du eksempler på en typisk 14-trinns trapp som passer til høyder mellom. Opptrinn i eik som passer til trapperenoveringstrinn. Opptrinn brukes til tette trapper og skjuler den avsagde kanten . Det blir en rett trapp og det jeg husker er følgene. Har ei gammel, åpen furutrapp som vi skal tette med opptrinn. Trapp med heller - på eksisterende betongtrapp . Trapp skal ha jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens lengde.


Fri bredde i trapp skal være minimum m og fri høyde minimum m. En terrasse er ikke ferdig før den har fått en god trapp.

Klossene bestemmer størrelsen på opptrinn og inntrinn, ved at de to korteste sidene utgjør henholdsvis . Trappeformelen sier at to opptrinn + ett inntrinn = cm (+/- cm). Maks opptrinn for en utendørs trapp er cm, noe som gir et inntrinn på cm. Alt det kan du få, hvis du lukker den åpne trappa med opptrinn og en dekkplate. Formelen blir da: x opptrinn + inntrinn = 63±cm.


Optimal vinkel ligger fra til grader. Dybde på trappetrinn må passe til skostørrelse - ikke mindre enn . Med hovedtrapp i bygg med tilgjengelig boenhet menes den trappen som benyttes. Vi har en åpne trapp, men ønsker å tette igjen opptrinnene. For at trappen skal bli best mulig å gå i, bør summen av opptrinn og inntrinn være mellom og cm. Trapp skal ha jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens.


Trapp internt i boenhet skal ha fri bredde på minimum m og fri høyde på . Forklarende tekst om at opptrinn brukes når man har en lukket trapp, om du har en åpen trapp brukes bakkantlister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg