tirsdag 18. april 2017

Staudebed forslag

Drømmer du om å anlegge et staudebed fra grunnen av? Har du noen forslag til vintergrønnebusker i staudebedet? Stauder er tingen for deg som er lei av å plante nye sommerblomster hvert år.

I videoen over ser du noen av dem som blomstrer om våren. Lag ditt eget staudebed med vakre blomster som kommer igjen år etter år - Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter . Her følger våre ideer til beplantning for en del typer staudebed. Du kan benytte dette som utgangspunkt for ditt eget bed og kombinere med .

PHOLX: Denne stauden blir vellykket om jorden har bra . Mange haveejere drømmer om en romantisk have med skønne, blomstrende stauder, der boltrer sig frodigt mellem hinanden. Sammensæt dit staudebed ud fra, hvornår stauderne blomstrer - så er der altid mindst én, der blomstrer uanset årstiden. Vi har fått en epost fra en av våre lesere i Trysil, som ønsker seg tips til hardføre stauder som hun kan plante i hagen sin.


Det er for eksempel fullt mulig å lage et flott staudebed med sorter som trives i skyggen.

Efter indlægget om stauder til den tørre sandjor var der flere, der efterlyste stauder til den tunge lerjor så her kommer nogle forslag. Et klassisk staudebed i den berømte irske Dillon Garden lidt syd for Dublin. Ideen med det lange staudebe der har en bredde hvor der kan leges med. Steinbed stauder er stauder som tåler tørke og klarer seg med lite jord.


Plante forslag Det er mange forskjellige stauder og du vil finne variasjoner i sortimentet . Synes det er fint å få litt input og forslag, selv om jeg har noen planer og ideer. Mitt forslag til planter i et godt Cottage bed er: Stormarikåpe. Flotte blader med dråper på og lyse gule blomster.


Forslag til staudebed søges, Mette Svangren Guttesen, 5/3/12:PM. Jeg har et enkelt (mindst ;-) hængeparti i min have; et bed 3cm bredt og ca. I vores have topper det blå staudebed i maj-juni måned. De senere år har jeg arbejdet med at forlænge blomstringen ind i efteråret, og vi har nu .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg