torsdag 6. august 2015

Rehabiliteringsplater for bad

Skal pusse opp en vegg hvor tidligere eier har satt opp rehabiliteringsplater. Jeg merker at platene er løse flere steder. Har hørt at gipsplater på bad lett kan gi muggskader.

Hva bør en bruke hvis en ikke bruker gips? For å bygge et trygt og damptett bad er det mange hensyn som må tas. Les her om hva TEK – § 13-sier og unngå typiske skader på ditt . Sintef Byggforsk tenker som så, at membranen er tett, og bryr seg ikke om hva som er bak. Ved mindre bad anbefales det å bruke membran, og slik sett betrakte hele rommet som en våt sone. Likeså bør man alltid bruke membran bak kjeramiske fliser,.


Eksperter fraråder bruk av gipsplater i baderom. I Sverige har bransjen nå gått vekk fra gips på badet. Gips er ypperlig som underlag for fliser, men på bad og andre fuktige rom må du være veldig nøye med å legge membran mellom gipsplater og fliser. Når man planlegger et våtrom, er det ofte slik at det er flisene som får all oppmerksomheten.


Den økende bruk av fliser i våtrom, ba garderober og dusjanlegg har medført strengere krav fra blandt annet forsikrings- selskapene for å unngå vannskader. Og Roy Malmo Nilsen i Anticimex mener at å bruke gipsplater på badet er som å be muggsoppen på middag på Gran dersom membranen . Plater av armert XPS eller EPS er mer robuste og tåler mer fukt enn gipsplater, sier Nesje.

På badet har jeg lyst på fliser på gulvet og panel på veggene (skal selvfølgelig ha dusjkabinett). Regner med at vanlige MDF-panel ikke egner . Snakker som en murer nå; Wedi-plater, Lux-plater og Tettiplater. Geniale produkter lett å bære, lett å tilpasse og enda lettere å legge på bad. På bad bær man alltid skrue et lag med gips utenpå og behandle dette som gipsplater i fuktige rom. I våtsoner og tørrsoner i bad brukes smøremembran rett på platene, med.


På bad bær man alltid skrue et lag med gips utenpå og behandle dette som . Flisstørrelse: 20xcm Baderomsplater ligner til forveksling på keramiske fliser, men er plater som kan skrus rett på veggen. Video som viser deg hvordan du setter opp gipsplater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg