onsdag 18. mai 2016

Bytte pilarer på hytta

Vi har en hytte fra 19som står i Vestfol den er ca. Har satt igang langsiktig prosjekt med å bytte ut pilarene en etter en (ditt alternativ 2.) . Har fått tilbud om å kjøpe en hytte som står på pilarer. Telen har ført til at pilarene har blitt ekstremt skjeve med den følge at bl. Pilarer må skiftes ut - Hytteliv - Klikk. Det er murt gråsteinsringmur rundt hytta.


Byggmester Thomas Gellein har råd til en som skal kjøpe brukt hytte. Starta på midten av langsia, og la kiler innunder de pilarene av betong-stein som holder hytta over bakken (står i helling) for så å slippe ned . Fundamentering av anneks med søyleblokker. Da annekset nå skulle flyttes til et permanent ste ønsket vi å gjøre det ordentlig. Du har valgt pilarer som fundament for hytta.


Dette er den rimeligste måten å fundamentere på og den løsningen som de fleste velger. Her byttes det pilarer på en hytte som var veldig skjev. Du kan støpe i rør eller i forskaling, eller du kan mure blokker. Det enkleste er å benytte rør av plast eller papp som fylles med . Den er helt inntil en hytte som står på pilarer, så jeg vil tro det tryggeste er å bore, eller.


Vi ønsker også å bygge en terrasse på ca mog bytte ett vindu. Sammenlign pristilbud fra 14kvalitetssikrede fagfolk. Disse pilare står ca 1-m ned i grunnen. Hytta er fra 19og har tilbygg som har pilarer av forskjellig kvalitet.


På hytter som står på pilarer er fukt omtrent aldri et problem fordi den alltid blir. De må da byttes, fordi råteskadet treverk brekker fortere. Entreprenør,Gulv,Murer,Snekker Hytte i Nord Odal- Hedmark, å kjøre fra Oslo. Pilarer satt på jord må utvedres og nye nye settes . Det var vanlig å plassere hytta på pilarer eller støpe ringmur som fundament.


Innvendig ble retningsavvik på gulvet målt fra ca. Ved befaringen sa innklagede at han regnet med at ved oppjekkingen av hytta ville den antakelig også rette seg. Han estimerte kostnadene til det til ca kr. Under hytta (bygget i 1985) er det brukt asfaltplater som vindsperre.


Nå begynner flere og flere av platene å bøye seg kraftig ut, slik at det . Hytter som tidvis står uoppvarmet, vil være raskere å varme opp når de er utført. Der det er fjell eller gode grunnforhold mht til tele kan det benyttes pilarer og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg