mandag 16. mai 2016

Mose i fugene

Ikke den minste antydning til mose, grønske, alger eller ugress på eller. Har fått en del mose og grønt rask mellom fugene på belegningssteinen. Tanken er å fjerne dette med høyttrykksspyler før jeg legger på ny .

La tromlet gråmiks for 3-år siden og i sommer var det mye mose Sad i fugene, særlig i skyggepartier. Ugress som vokser mellom fugene på steinterrassen eller belegningsstein, kan føre til ujevnhet og forskyvninger. Ugressproblemet begrenses ved at man har nok fugesand i fugene til enhver tid. Les også mer om råd og tips ved å trykke her. Ugress, alger og mose kan oppstå dersom fugene er dårlig fylt med fugesand.


Da får ugressføene spire i fred mellom steinene. Det er ofte at både løvetann og mose vil trenge seg opp i fugene mellom steinene. Hvis man strør salt der så er man kvitt problemet. Jeg har lagt belegningsstein i hagen, og fuget med en finkornet fugesand mellom steinene. Etter noen år er det nå blitt mye mose og til dels . Fugesanden hjelper samtidig til med å hindre mose, gress og alger å vokse i fugene.


Også etterfylling av fugesand er viktig, da sanden forsvinner med vær og . Quick-fix for fjerning av mose mellom belegningssteinen Hjem og utstyr.

Riktig utførte fuger mellom belegningsstein og/eller heller har betydning for. Det skulle drysses sand i fugene, så det ble selvsagt gjort etter alle. Og så er det vel avhengig av hvor mye gress og mose man kan leve med. Innkjørselen er pen og fin, med grus, belegningsstein eller asfalt. Og så kommer løvetannen og alle kompisene hans.


Mose og alger er ikke skadelig for belegningen. Mose i fugene kan som regel lett skrapes eller børstes bort med en stålbørste. Mellom hellene blir det fuger, og vi klør oss litt i hodet, fordi vi har hatt heller.


Alger og mose forekommer på fuktige og skyggefulle steder. Dette er vanlig og skader ikke produktet. Mose i fugene kan skrapes bort med en stålbørste. Det er viktig at fugene er riktig utført mellom steinene, slik at man unngår kantavskallinger.


Mulig den er tilsatt noe eller en steintype som mosen ikke liker. Nå, halvannet år etter, er det masse mose i fugene, og et par steder vaskes . Når fugene er fylt opp, bør området komprimeres med en plate vibrator. Da kan han nemlig så kryptimian i fugene.


Det vil med tiden komme til å stå flott til steinene. Du kan også bruke andre egnede planter eller mose i fugene, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg