onsdag 15. juni 2016

Bandura mestringstro

Mestringstro er senere blitt fanget opp i forskjellige psykologiske teorier, men er i utgangspunktet et nøkkelbegrep i Albert Banduras sosial-kognitive teori. Albert Bandura (88) er et forbilde for mange psykologer. Mannen bak Bobo-eksperimentet er gjest i .

Begrepet mestringstro (self efficacy) ble satt på dagsorden på 1980-tallet innenfor psykologien da Albert Bandura begynte å forske på temaet . Psykologen Albert Bandura er opphavsmannen til teorien om mestringstro eller mestringsforventning (self-efficacy). Mestringstro : er det en sammenheng mellom teori og praksis når det gjelder Banduras fire faktorer til økt mestringstro? Ifølge Bandura er det fire store kilder til mestringstro: mestringserfaringer, andres .

Er det en sammenheng mellom teori og praksis når det gjelder. Banduras fire faktorer til økt mestringstro? Albert Bandura, amerikansk psykolog, professor ved Stanford University, kjent for et lærings- og sosialpsykologisk syn på menneskets . Banduras (1997) begrep self-efficacy – tillit til egen evne til å mestre. Self-efficacy har flere fornorskninger (selvtro, mestringstro, mestringsevne), men jeg . Mestringstro defineres som troen på evnen til å organisere og utføre den.


Innenfor sosial kognitiv teori ser man ifølge Bandura (1997) på. Ifølge Bandura (1986) kan forsterket mestringstro generaliseres til andre . Mestringstro er et nøkkelbegrep i sosial-kognitiv teori; Albert Bandura; Omtrent det samme som persipert .

Hovedfokus i Banduras Sosial-kognitive teori (SCT) er nettopp mestringstro. Ifølge Bandura er mestringstro viktig når det gjelder læring gjennom observasjon. Det er troen på at man kan utføre handlinger som fører til . Bandura mener S-‐E forklarer og predikerer/forutsier. Opplevd kompetansemobilisering, mestringstro og indre motivasjon. Bandura (1989) sier at autentisk mestringsopplevelse er den sterkeste kilden til.


En forsker innen sosial-kognitiv teori, Albert Bandura, presenterte allerede i 19Self-efficacy theory. Self-efficacy, eller mestringstro, er et . Albert Bandura sin teori om Self-efficacy. Aaron Antonovsky sin teori om Sence of Coherence .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg