onsdag 6. juni 2018

Tørketid betong før flislegging

Hvor lenge må jeg vente før jeg legegr membran, og kan jeg speede opp prosessen. Des lengre tid betongen får å tørke på jo sterkere blir den, men jeg sier ikke da at jo. Gjør det det, så er det ikke tørt nok for flislegging o.

Puss og betong: Flaten primes med Laticrete. I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Hvor tykk skal betongstøpen til baderomsgulv hvor det skal legges varmekabler være?

Og hvor lenge må den tørke før den kan flislegges? Legges en membran på betongen/påstøpen vil det bidra til at. Nye betonggulv skal tørke helt før flislegging foretas. En fuktmåler viser om gulvet er tørt nok.


Er det riktig at påstøp over varmekabler skal tørke i en måned før man. PEX vannrør inni til varme ventet vi uker før flislegging og deretter uker før vi slo på varmen. Tørketid før flislegging er ca timer, avhengig av tørkeforhold.


Svært mange underlag bør grunnes før du går løs på selve flisleggingen. Det er fordi fliser og betong utvider seg ved varme.

Før betong tildekkes skal relativ luftfuktighet (RF ) måles og godkjennes. Rørledninger og kabler som skal inn i huset, må legges i drensmasen før du støper. Innvendige betongvegger kan males, tapetseres eller flislegges direkte. Under finner du viktige punkter som bør tenkes igjennom før jobben igangsettes:.


Konstruksjonen bør være av betong eller mur og bør ha et fall på minimum cm per meter for at. Mange flislegger baderommet for å gjøre det vakrere. Maks tillatt effekt er 2watt pr mi betonggulv på ba vaskerom, vindfang m. Betongen grunnes med TOPFLEX (inne)/ADDA. Tenker da på å:Fjerne alt som er der fra før (fliser, dusjkabinett, toalett, vask/benk)Legge nytt flislagt gulv med varmekablerHelt eller delvis flislegging av veggerMontering av nytt.


Så kommer ventetid for at støpen kan tørke: 2-uker. Vegger og gulv i mur og betong har en rekke fordeler:. Før flislegging starter må betongen ha lite restsvinn samt lite . Holder på med endel støping (plattinger, havegang osv) som det skal flislegges oppå. Hey'di Smøremembran benyttes på underlag som betong og puss, bygningsplater av gips-, sement-, kalsiumsilikat, samt.


Første strøk skal være støvtørt før andre strøk påføres (normalt - timer).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg